DRIEZUM – Door een felle uitslaande brand in een schuur zijn dinsdag vroeg in de ochtend drie schapen en zes lammetjes om het leven gekomen. De dieren zaten in een schuur gelegen aan de van Sytzamawei.

Omstreeks kwart voor zes werden de politie en de brandweer van Damwâld gealarmeerd om met spoed ter plaatse te gaan. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de schuur al compleet in de brand. De brandweer zette direct met twee hogedrukstralen een aanval in om het vuur te bestrijden.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de schuur volledig verloren ging. In de schuur achter de woning waren nog drie schapen en zes lammetjes aanwezig, door de felle brand overleefden de dieren het niet. Omdat er verder nog veel stookhout en dertig balen stro lagen opgeslagen, was de brandweer nog lang bezig met nablussen.

Bij de brand kwam veel rook en asbest vrij. Het is niet duidelijk in hoeverre het asbest zich in de omgeving verspreid heeft. Indien het asbest zich buiten het perceel heeft verspreid, zullen buurtbewoners worden ingelicht. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Ate Atema