LEEUWARDEN – Een omgewaaide boom heeft veel schade aangericht aan een woning in de Piet Heinstraat. Vrijdagavond rond twintig over acht werd hiervoor de brandweer ingeschakeld.

De brandweer kwam met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse. Een grote boom was door de harde wind geknapt en vervolgens op een woning terecht gekomen. De boom kwam ook op een schuur terecht. Hierin stond een oldtimer die beschadigd is geraakt. Volgens de eigenaar zijn er voor de Dodge Dart oldtimer uit 1968 geen onderdelen te krijgen in Europa. Het gaat hier dan ook om een zeldzaam type oldtimer.
De schuur, het dak en de dakkapel liepen veel schade op. Voor de bewoners is Stichting Salvage ingeschakeld.

De brandweer heeft de boom zoveel mogelijk in stukken gezaagd en restanten van de dakkapel afgehaald. Het grootste deel van de boom kon door de brandweer niet verwijderd worden. De gemeente is ter plaatse gekomen en zal met Salvage gaan afstemmen wat er moet gebeuren. Mogelijk zal er een mobiele kraan ingezet gaan worden.

Update: foto’s toegevoegd.

Eind van de avond heeft een kraan van Kielstra de grote stukken boom opgetakeld. De schade aan de oldtimer lijkt mee te vallen.