LEEUWARDEN – Bewoners van een woning aan de Notenboomstraat moesten in de nacht van dinsdag op woensdag rond 4:00 uur snel hun woning verlaten, dit omdat er een forse brand tegen hun zijgevel was. Zij werden met hun kind opgevangen bij de buren.

Tegen de zijgevel van de woning stond een schuur in lichterlaaie. Diverse mensen zagen de brand van afstand en belden 112. De eerste melding werd doorgegeven dat het ter hoogte van Stenden aan de Rengerslaan/Dokkummertrekweg was. De bewoners van de betreffende woning werden echter zelf ook wakker en konden de meldkamer het juiste adres melden.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. Een buurman stond bij aankomst van de brandweer al met een tuinslang te blussen, om te voorkomen dat een raam zou knappen. In het schuurtje waren diverse materialen aanwezig waaronder een aggregaat. Tegen het schuurtje aan stonden enkele kliko’s, mogelijk is één van deze in brand gestoken. Het schuurtje brandde tot de grond toe af en de gevel van de woning raakte beschadigd.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.