Schade aan woning door felle camperbrand

HARKEMA – Door een brandende camper aan de Kriken is zaterdagavond omstreeks kwart over acht een woning beschadigd geraakt.

Twee vrouwen aan de overkant ontdekten de brand in de camper die naast een woning stond. Na het waarschuwen van de eigenaar werd de brandweer gewaarschuwd. Terwijl de brandweer van Drogeham aanrijdend was waren diverse knallen hoorbaar en gingen delen van de woning branden.

De brandweer had de brand snel onder controle en kon erger voorkomen. Voor het nablussen was een nabij gelegen brandkraan nodig, het putdeksel hiervan wou echter niet mee werken. Om toch bij de brandkraan te kunnen komen werd uiteindelijk het putdeksel kapot geslagen.

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. De eigenaar had hem net ingepakt om op vakantie te gaan. Volgens Waldnet wilde de eigenaar voor het op vakantie gaan een koelkast met storing nog laten repareren.

Naast de camper die volledig uitbrandde en schade aan de woning liep ook een auto die achter de camper geparkeerd stond aanzienlijke schade op.

Foto’s Geurt. P. Maassen van den Brink

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan