GOINGARIJP – Op de Goïngarijpster Poelen is zaterdagmiddag omstreeks kwart over twee een vrouw uit Ederveen door het ijs gezakt.

Dit gebeurde tussen het eiland Lytse Griene en Greate Griene bij de doorgang naar het Sneekermeer. Brandweerduikers vanuit Sneek en brandweerlieden met overlevingspakken vanuit Langweer en een ambulance werden naar It String in het dorp gedirigeerd. Doordat het incident op grote afstand van de vaste wal plaatsvond konden hulpverleners niet goed ter plaatse komen.

Door prikkers te gebruiken en met behulp van schaatsers uit de groep waarin ze meereed wist de schaatster uit het water te komen en is aan wal gegaan op een van de eilanden. Uiteindelijk is de 46-jarige vrouw met de traumaheli van het eiland gehaald. Ze is met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het Antonius ziekenhuis in Sneek gevlogen.

Het is de vierde keer in drie dagen tijd dat de Friese hulpdiensten moeten uitrukken voor door het ijs gezakte schaatsers die zich toch op het levensgevaarlijke buitenwater hebben begeven.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=augbYxCMJgY&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan