SUDWEST FRYSLAN – De jaarwisseling in Zuid-West Friesland is relatief rustig verlopen. Hieronder een kort overzicht van de meldingen en enkele foto’s.

Jongetje verliest een deel van zijn hand
LEMMER – Een 12-jarige jongen uit Lemmer verloor bij het afsteken van illegaal vuurwerk een deel van zijn hand.

Smeulende resten in ondergrondse container
WOMMELS – Tegen 17:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand aan de Terp. Eenmaal ter plaatse gekomen bleek de inhoud van een ondergrondse container te smeulen. Brandweerlieden uit Wommels hebben met behulp van een straal schuim de inhoud gedoofd.
[zie foto 1 t/m 3]

Heg in brand
SNEEK – Rond 18:10 een spoedklus op het Zilverschoon voor een brandende heg.
[zie foto 4]

Brandje op dak van woning
WORKUM – Om 18:15 werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan ’t Noard, ter plaatse bleek het te gaan om een klein brandje op het dak, mogelijk dat vuurwerk de oorzaak was. Het brandje was snel geblust [foto 5].

Opnieuw een brandende heg
SNEEK – Rond 21:25 uur werd de brandweer van Sneek opnieuw met spoed opgeroepen voor een brand, dit keer aan de Olde Ee. Wederom stond er een heg in de brand. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Coniferen in brand
BALK – Aan de Tsjerk Hiddesstraat gingen rond 21:25 uur enkele coniferen in vlammen op, de brandweer bluste de brand.

Buitenbrand
NIJEMIRDUM – De brandweer van Balk moest vlak voor de jaarwisseling opnieuw uitrukken voor een brand, dit keer moesten ze naar een buitenbrand op Lyklamawei. Hier bleek een aanhanger met rotzooi in brand te staan.

Schoorsteenbrand valt mee
WARNS – Het brandweerkorps van Stavoren kon rond 00:39 uur haar eerste uitruk van 2014 noteren. Zij werden opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan het Kampenspaed. Het betrof hier een huis met een rieten dak, het vuur was snel gedoofd.

Brandende caravan met kerstbomen
BLAUWHUIS – Op het kruispunt van de Vitusdyk en de Jacobidyk stond een bult afval in brand. De brandweer van Parrega kwam rond 01:30 uur ter plaatse en bluste de brand [foto 6].

Containerbrand
LEMMER – Op de Urkerstraat werd een container in brand gestoken, ook deze brand werd door de brandweer geblust

Rustige nacht in Bakhuizen
BAKHUIZEN – In tegenstelling tot voorgaande jaren bleef het er erg rustig. De brandweer werd alleen om 04:37 opgeroepen voor een afvalbrand op de St. Odulphusstraat.

112Fryslan