DAMWÂLD – In een feesttent aan de Badhuswei zijn nieuwjaarsnacht ruim twintig mensen niet goed geworden door een vreemd middel. Doordat meerdere mensen niet goed werden, moest de feesttent korte tijd worden ontruimd.

Volgens een aantal omstanders zouden twee partijen slaags met elkaar zijn geraakt, waarna één van twee een middel, lijkend op traangas gebruikte. Kort hierna kregen meerdere mensen in de tent last van ademhalingsproblemen. De tent werd ontruimd en iedereen werd verzocht om naar buiten te gaan. De mensen die zich niet goed voelden, werden naar een naastgelegen sporthal gebracht en opgevangen.

Omdat eerst niet duidelijk was om wat voor stof het ging werd de brandweer gealarmeerd. Na een controle van de brandweer bleken er in de tent geen gevaarlijke concentraties meer in de lucht te zitten. De feestgangers die nergens last van hadden konden terug de tent in, waar het feest zich voortzette.

Omdat er meerdere disciplines bij het incident aanwezig waren, werd er opgeschaald naar GRIP-1. Alle mensen die in de sporthal waren opgevangen zijn medisch onderzocht. Na controle hoefde niemand mee naar het ziekenhuis en kon iedereen veilig terug naar huis.

Ate Atema