LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag is een voormalig kantoorgebouw aan de Reviusstraat uit voorzorg ontruimd vanwege rookontwikkeling.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse met een tankautospuit en een hoogwerker voor de melding van gebouwbrand. Ter plaatse bleek er rookontwikkeling te zijn op de derde verdieping van het gebouw wat in gebruik is als appartementencomplex. De circa vijftig procent aanwezige bewoners zijn uit voorzorg ontruimd. Het gebouw waar de Friesland Zorgverzekeraar onder andere in gevestigd was, staat momenteel leeg en wordt door Carex gebruikt voor tijdelijke bewoning.

De brandweer heeft uit voorzorg de waterwinning gereed gemaakt en slangen uitgerold. Het was niet direct duidelijk waar de rookontwikkeling vandaan kwam, de brandweer is daarom enige tijd bezig geweest om de bron te vinden. Deze werd uiteindelijk gevonden in een patchkast die kortsluiting had veroorzaakt, de afhandeling daarvan is overgedragen aan de technische dienst. De brandweer heeft vervolgens het pand geventileerd. Na circa een uur kon de brandweer retour kazerne.

})