Voorpagina > Rookontwikkeling in volgboot Lytse Brekken
Brandweer Hoofd Nieuws Zuid-West

Rookontwikkeling in volgboot Lytse Brekken

Rookontwikkeling in volgboot Lytse Brekken

FOLLEGA – Donderdag rond kwart voor vijf ‘s middags werden de korpsen van Echten, Lemmer en Sint Nicolaasga opgeroepen voor een scheepsbrand in de Follegeasleat te Follega.

Het bleek te gaan om een volgboot van het skûtsjesilen. Er was rookontwikkeling geconstateerd in het motor compartiment. Om geen risico te nemen had de schipper de boot naar de wal gestuurd, waar hij de brandweer heeft gebeld. Omdat de boot zich op een 150 meter van de Lytse Brekken bevond, zijn de korpsen van Lemmer en St. Nicolaasga naar de haven gereden. Vanaf daar zijn ze op een boot van Provinciale Waterstaat gestapt.

De blusboot van Echten kreeg bij de Follegabrug motor problemen en moest de inzet hierdoor in eerste instantie staken. Door deze storing is ook de boot van Langweer opgeroepen. Een aantal brandweerlieden van korps Echten hebben nog een lift gekregen van een speedboot en konden zo alsnog naar de melding gaan. De blusboot is door een boot van Provinciale Waterstaat op sleeptouw naar de melding genomen.

Bij nader onderzoek bleek dat er aan boord van de volgboot geen brand was. Het ging om olielekkage bij de motor waardoor de rook was ontstaan. De volgboot en skûtsje zijn door een boot van Provinciale Waterstaat naar Lemmer gesleept. Korps Langweer heeft de collega’s van Echten een sleep terug naar het boothuis van Echten gegeven.

 

Over de fotograaf

Lammert Homma