GROU – Restaurant Het Theehuis aan de Meersweg is zondagochtend door een grote brand verwoest. Naastgelegen woningen konden behouden worden.

De eerste melding van de brand kwam rond kwart over elf bij de meldkamer binnen. De vlammen konden zich snel verspreiden door het rieten dak en groeide al snel uit naar een grote vuurzee. Brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen om de brand te bestrijden en kwamen met veel materieel ter plaatse. Het Theehuis ging volledig in vlammen op waarop de brandweer besloot aangrenzende woningen nat te houden. De schade hieraan bleef beperkt bij roet-, rook-, en waterschade.

Volgens brandweer Fryslân is er bij de brand niemand gewond geraakt. De rook trok over het Pikmeer, wat gunstig was voor omwonenden. Een naastgelegen stroomverdeelstation moest door netbeheerder Liander worden gesloten. Daardoor kwamen 85 woningen zonder stroom te zitten.Volgens de brandweer hadden de woningen rond half vier in de middag weer stroom. Het nablussen heeft nog een lange tijd in beslag genomen. De restanten van het restaurant zijn met een kraan omver getrokken.

 

Redactie

})