Remon Bruinsma, nog steeds vermist, hierbij een duidelijke tijdlijn en route

LEEUWARDEN – Remon Bruinsma wordt sinds de nacht van 30 november op 1 december vermist na een avondje stappen in Leeuwarden. De afgelopen weken is zowel door vrienden, familie, de politie en andere vrijwilligers intensief naar hem gezocht. Tevens zijn er vele tips binnen gekomen en ook onderzocht. Ook hebben diverse ondernemers en particulieren camerabeelden aan de politie ter beschikking gesteld. Tot op heden is Remon echter nog niet gevonden.

Wel is er aan de hand van de binnengekomen tips en de beschikbare camerabeelden een duidelijke tijdlijn te maken. Remon was in de avond/nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december samen met enkele klasgenoten op stap in de Kantelaar. Op een gegeven moment besluiten ze om naar Shooters te gaan. Remon is dan echter al niet meer in de Kantelaar; ze kunnen hem namelijk niet meer vinden. Het is onduidelijk hoe laat zijn klasgenoten precies de Kantelaar verlaten, maar dit is na 01:50.

01:50 Door een medewerker/fotograaf van de Kantelaar wordt onderstaande foto gemaakt, met rechts op de foto Remon, vermoedelijk ging hij vlak daarna naar buiten.

01:55-02:10 Remon wordt bij Bar Sybs aan de deur geweigerd wegens teveel alcohol op.

01:55-02:10 Een agent in de Doelesteeg spreekt hem aan nadat hij tegen een muur aanleunt, deze agent vraagt of hij een taxi voor Remon moet bellen, dat is echter niet nodig geeft Remon aan.

02:15 Een medewerker van de Kantelaar ziet Remon op de Nieuwestad bij de C&A staan en vraagt of alles goed met hem gaat.

02:20 Remon is op camerabeelden van de Brass te zien, hij komt achter een parasol vandaan. Op datzelfde moment komt een groepje van vijf personen uit de richting van de Waag via de Nieuwestad aangelopen. Remon loopt erop af en lijkt op de hoek van de Nieuwestad/Doelesteeg te praten met één of twee mensen uit dit groepje. Deze groep heeft zich zondagavond 17 december gemeld en heeft maandag bij de politie verklaringen afgelegd. Helaas hebben ze geen verdere aanknopingspunten kunnen geven. Hieronder de betreffende camerabeelden en een printscreen, Remon is de jongen in de gele cirkel.

02:20 Na het vermoedelijke gesprek met het groepje op de hoek van de Nieuwestad/Doelesteeg gaat Remon met een drafje naar de stille kant van de Nieuwestad, hij gaat op het drafje richting de Nieuwesteeg, maar gaat uiteindelijk terug en gaat vervolgens in de richting van de Kleine Kerkstraat.

02:30 Op de Kleine Kerkstraat wordt hij vastgelegd door een beveiligingscamera. Hij komt uit de Bagijnestraat, vermoedelijk is hij buiten het zicht van de camera deze straat eerst een stukje ingegaan, waarna hij weer terug gaat richting de Kleine Kerkstraat.

02:38 Remon is opnieuw te zien op een beveiligingscamera, dit keer op een beveiligingscamera van de Doelestraat. Hij rent in de richting van de Groeneweg. Het is vervolgens onduidelijk of hij linksaf of rechtsaf gaat, dit is niet op de beelden te zien. Dit zijn voor zover bekend de laatste bewegende beelden van Remon.

Overzichtskaartje
Hieronder de vermoedelijke route die Remon nam, een groot gedeelte deed hij dat op een drafje, ook ging hij vermoedelijk tot 2x toe een straat in om vervolgens weer terug te gaan.

Vragen
1. Nog steeds is de familie op zoek naar nieuwe bewakingsbeelden van Remon, de laatste beelden die er op dit moment zijn, zijn van 02:38 bij de Groeneweg. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van de Prinsentuin, de Westersingel of de Eebuurt en heb je camera’s richting de straat hangen? Dan zou de familie erg geholpen zijn als je de beelden zou willen bekijken vanaf ongeveer half 3 op vrijdagochtend 1 december. Ook als je bijvoorbeeld een dashcam hebt en toevallig die nacht rond dat tijdstip langs de Groeneweg reed.
2. Wie kan zich Remon aan de hand van het bovenstaande kaartje of de gegeven informatie weer herinneren die nacht en heeft nog geen contact met de politie en/of familie gehad?
3. Wie heeft Remon die nacht na 02:38 nog gezien en zo ja waar?

Er kan contact worden opgenomen met de politie op 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem), onder vermelding van zaak 17014290. Eventueel mogen tips ook per e-mail aan ons worden doorgegeven: [email protected], wij zullen er dan vervolgens voor zorgen dat de tips bij de juiste personen terechtkomen.

 

Jan Droogsma