FRYSLÂN – Door de hevige regenval maandagavond hebben mensen in bepaalde delen in de provincie te maken gehad met flinke regenval. Rond zeven uur kwam het op enkele plaatsen met bakken uit de lucht en heeft de brandweer een paar keer in actie moeten komen.

Zo moest de brandweer van Sint Annaparochie net na zeven uur uitrukken voor een melding van wateroverlast in Sint Jacobiparochie. Hier was door de vele regenval de Veenhuizenstraat blank komen te staan. De brandweer heeft het water weggepompt en is vervolgens doorgereden naar de Middelweg-West in Sint Annaparochie. Op het tweede adres was de kelder van een woning vol komen te staan met water. Ook hier heeft men het water weggepompt.

Rond half acht is het brandweerkorps van Hallum opgeroepen om eveneens naar een melding van wateroverlast te gaan. Aan It Blikkelân was een kelder van een woning ondergelopen door het vele water. De brandweerlieden hebben het water uit de kelder gepompt en vervolgens met een lage-drukslang het weiland in gespoten. Verder kwamen de straten van De Skou, De Aek en De Boeijer compleet blank te staan door het water.

Ate Atema