HARLINGEN – Op zaterdag 28 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag.

Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Het thema van dit jaar is ‘Stoer’.

,,Een kijkje aan boord bij de Redding Maatschappij”

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 Dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid, dank zij 80.000 donateurs. 28 april is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur. Want voor een vaartocht met de reddingboot geldt deze dag:
“Donateur? Meevaren!
Meevaren? Donateur worden!”


Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. Kijk op de website [url=http://www.reddingbootdag.nl]www.reddingbootdag.nl[/url] voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer. In Friesland openen de stations van Hindeloopen, Lemmer, Harlingen, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog haar deuren.

Speciaal voor Reddingbootdag heeft de KNRM de site [url=http://fotowedstrijd.knrm.nl]http://fotowedstrijd.knrm.nl[/url] online waarbij de mooiste foto’s rondom Reddingbootdag meedingen. Ook bij de fotowedstrijd is het thema Stoer! Insturen kan tot 7 mei 2012.

112Fryslan