DOKKUM – De politie heeft zondag het fatale ongeval van 21 maart eerder dit jaar op de esmeevdmaat gereconstrueerd. Dit deden zij op last van het Openbaar Ministerie.

Een 80-jarige fietser kwam hierbij om het leven toen hij werd aangereden door zijn 81-jarige buurman. Deze vluchtte in eerste instantie, maar besloot zich later op het politiebureau van Dokkum te melden. Hier is hij aangehouden door de politie.

Het ongeval gebeurde rond kwart over tien ’s ochtends voor het parkeerterrein van de Lidl. Het slachtoffer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Volgens de buurtbewoners ging het waarschijnlijk om een burenruzie. Het slachtoffer en de dader zouden volgens hen al geruime tijd in onmin naast elkaar hebben geleefd.

Tijdens de regiezitting op 15 september, eerder dit jaar, hebben zowel het OM als de verdediging aangegeven een reconstructie noodzakelijk te vinden. Dit om de toedracht goed in beeld te brengen. De getuigen verklaringen worden daarin meegenomen om te kijken of deze als betrouwbaar kunnen worden gezien.
De reconstructie begon om half negen zondagochtend en duurde tot circa half één zondagmiddag. Om tot een zo goed mogelijke reconstructie te komen is onder andere de auto van de dader gebruikt en was de omgeving hermetisch afgesloten voor omstanders.

© Foto’s: Kevin van der Velde & De Vries Media

Redactie