LEEUWARDEN -Woensdag werd door verschillende politie diensten een reconstructie van het dodelijk ongeval gedaan op de Esdoornstraat.

Op vrijdagavond 11 maart reed een dronken automobilist een man en zijn 15 jarige dochter aan. Beiden waren op de fiets onderweg naar Cambuur en werden van achteren aangereden. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, zijn dochter raakte zwaar gewond.

De politie Fryslan deed met de VOA en collega’s van het KLPD een reconstructie van het ongeval. Hiervoor werd een groot deel van de Esdoornstraat afgesloten met hekken.

Bij de reconstructie werd de Mercedes die betrokken was bij het ongeval gebruikt. Met de Mercedes werd met diverse snelheden over de drempel gereden waar het ongeval plaatsvond. De snelheden varieerden tussen de 30 en de 80 kilometer per uur. Het doel hiervan was het registreren van hoe de auto reageert bij de diverse snelheden. Dit werd allemaal nauwkeurig geregistreed door diverse meetapparatuur die op de auto was gemonteerd en langs de kant van de weg stond. Tevens werd alles vastgelegd op verschillende foto en video apparatuur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan