MARSUM – Bij een fors ongeval op de toerit naar de A31 is woensdagmiddag een ravage ontstaan bij een botsing met een bestelbusje en een tractor. Eén persoon raakte gewond.

Het ongeval gebeurde even voor half twee op de oversteekplaats van It Aldlân en toerit A31 richting Menaam. De bestuurder van een tractor met aanhanger stak hier over, terwijl van rechts het bestelbusje de toerit op wilde rijden. De twee kwamen vervolgens met elkaar in botsing. De aanhanger van de tractor ontkoppelde door de klap en kwam tegen een boom tot stilstand. Ook de tractor en de auto raakten zwaar beschadigd door de klap.

Twee ambulances, politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder van het bestelbusje is gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De tractorbestuurder is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het bestelbusje is door de berger meegenomen. Voor de tractor en de aanhanger moet zwaarder materieel komen voor het bergen. De oprit naar de A31 werd afgesloten voor het verkeer.

R. Kiestra

})