JUBBEGA – Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag tegen het metselwerk op de kruising van de Schoterlandseweg en de Gorredijksterweg aangebotst.

De auto kwam uit de richting van Nieuwehorne en reed in de richting van Hoornsterzwaag. Door nog onbekende oorzaak knalde de auto op een door de Provincie Fryslân aangebracht metselwerk langs de kant van de weg. Een betonnen plaat, die op het metselwerk was bevestigd, kwam door de botsing op het dak van de auto terecht en viel van de auto nadat deze tot stilstand was gekomen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Door de klap was een enorme ravage op het kruispunt ontstaan. Volgens omstanders lagen de brokken puin over tientallen meters verspreid. De verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto geborgen.

Provincie Fryslân heeft het kruispunt twee jaar geleden ‘verbeterd’ en de voorrangssituatie gewijzigd.  Vanaf dat moment staan er verschillende metselwerken langs de kant van de weg. Sinds de wijzigingen zijn er al diverse ongelukken gebeurd.

 

Jelle de Vries