DRACHTEN – Aan de Nachtegaalstraat heeft zondagavond rond 21:45 uur een explosie in een flat plaatsgevonden. De hulpdiensten rukten massaal uit.

Om 21:52 uur werden de eerste hulpdiensten gealarmeerd met de melding woningbrand (flat) aan de Nachtegaalstraat. Al snel werden er diverse extra hulpdiensten gealarmeerd vanwege instorting. De brandweer van Heerenveen kwam ter plaatse met een special hulpverlenings container voor zware hulpverlening/instorting. Ook het hulpverlenings voertuig met kraan uit Leeuwarden werd ter plaatse gestuurd. De hulpdiensten schaalden op naar grote brand Grip 1, zie de link voor info over Wat is Grip?

Ter plaatse was een enorme ravage zichtbaar, de gevel van de flat was aan zowel voor als achterzijde eruit geknald, de brokstukken en ander materiaal lag verspreid op straat. Aan de achterzijde van de flat is de galerij op de eerste verdieping volledig ingestort, de verdiepingen erboven zijn de galerij alsmede enkele woningen ontzet is aan de foto in onderstaande tweet te zien.

Er kwamen zes ambulances uit Friesland en Groningen ter plaatse voor de hulpverlening aan slachtoffers. Er is voor zover nu bekend één persoon gewond geraakt en met brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de brand in de flat en diverse brandjes op straat geblust. Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer het gebouw niet betreden. De bewoners zijn geëvacueerd en opgevangen bij De Toog, hiervandaan zal overnachting geregeld worden. Voorlopig zal het gebouw onbewoonbaar zijn.

Hoewel er al diverse geruchten zijn over de oorzaak is het volgens de politie en brandweer nog niet duidelijk wat de oorzaak is. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak.

 

 

 

 

112 Fryslân

})