DRACHSTERCOMPAGNIE – Bij een ongeval op de rotonde van de Folgersterloane en de Skieding bij Drachtstercompagnie zijn donderdagochtend drie personen gewond geraakt.

Het ongeval tussen een vrachtauto en een auto vond rond 11.00 uur plaats bij de rotonde. De auto raakte twee geparkeerde auto’s en kwam bij een huis dat pal bij de rotonde staat tot stilstand. Zowel drie ambulances, de brandweer als de traumahelikopter uit Groningen kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

Na anderhalf uur zijn twee slachtoffers per ambulance en één slachtoffer per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De traumahelikopter landde tijdens het ongeval op de Skieding. Het verkeer vanaf de rotonde naar de A7 lag tijdens het ongeval helemaal stil. Het overige verkeer werd door de politie omgeleid.

De oorzaak van het ongeval is op dit moment raadselachtig. De vrachtwagen kwam vanaf Surhuisterveen en het voertuig zou op onverklaarbare wijze op hol zijn geslagen. De auto werd vervolgens in de loop meegenomen en deze belandde in de tuin nadat de twee geparkeerde auto’s waren geraakt. De vrachtwagenchauffeur kwam met grote schrik vrij.

Tekst: Waldnet

112Fryslan