DAMWOUDE – Woensdagmiddag werden rond 15:30 uur de ambulance en de politie naar de Conradi Veenlandstraat gestuurd in verband met een aanrijding waarbij meerdere auto’s betrokken waren.

Ter plaatse aangekomen trof men drie auto’s aan die de weg blokkeerden waardoor de politie de weg moest afzetten. Vanaf de parkeerplaats bij de Edah supermarkt was een auto tegen de linkerkant van een andere auto gereden die hij over het hoofd had gezien. Door de schrik draaide hij zijn stuur naar links en reed daarna tegen een bestelbusje die van de andere kant kwam. Door die klap werd de wagen achteruit gestoten en ramde daarbij opnieuw de wagen, deze keer van voren, die hij net daarvoor ook al had geramd.

Door beide klappen is de oudere man beduusd in de auto blijven zitten. Hij is door ambulancemedewerkers onderzocht en met lichte verwondingen vervoerd naar de Sionsberg in Dokkum. Bergers Wouda en Broersma zorgden voor de afsleep van de drie auto’s waarna de weg weer kon worden vrij gegeven. Nadat de betrokken chauffeurs een blaasproef hadden ondergaan bleek dat er geen alcohol in het spel was.

112Fryslan