BLIJE – Bij een ongeval tussen twee fietsers en een bestelauto is zaterdagmiddag een racefietser ernstig gewond geraakt. Rond 13:00 uur ontstond het ongeval op de Farrewei.

Een bestuurder van een ‘banaanfiets’, een ligfiets met aerodynamisch omhulsel, kwam uit de richting van de Zwarteweg en wilde rechtsaf de Farrewei op rijden. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder van de fiets de macht over het stuur het botste tegen een bestelauto aan. Een racefietser uit de tegengestelde richting merkte dit te laat op en botste vervolgens daarop weer tegen de ‘banaanfiets’ aan. Door de klap raakte de bestuurder van de racefiets ernstig gewond.

De hulpdiensten werden direct opgeroepen om hulp te verlenen. Naast twee ambulance’s en de politie, werd ook de traumahelikopter uit Groningen gealarmeerd. De twee opgeroepen ambulance’s waren snel ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder van racefiets behandeld en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter uit Groningen kon snel afgemeld worden.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan na de exacte oorzaak van het ongeval. Ten tijde van het ongeval is de Farrewei door de politie afgesloten geweest.

Ate Atema