OOSTERWOLDE – Op woensdag 12 september 2012 werd de 67-jarige Marijke Heijltjes levenloos aangetroffen in haar woning aan de Klazingaweg.

Een familielid vond haar ’s ochtends omstreeks 08.30 uur. Al snel werd duidelijk dat mevrouw Heijltjes door een misdrijf om het leven was gekomen. Door de politie werd een groot onderzoek opgestart. Het is echter nog steeds onduidelijk wat mevrouw Heijltjes de laatste dag van haar leven heeft gedaan of met wie ze contact heeft gehad Uit het politieonderzoek is duidelijk geworden dat de blauwe Kia van mevrouw Heijltjes dinsdagmiddag na 15.00 uur over het Oost in de richting van de Brink in Oosterwolde is gereden.

Hier is de stichting Phusis gevestigd waar zij bijna dagelijks, rond 16.00 uur, haar avondeten afhaalde.
Ze is waarschijnlijk vanaf haar huis aan de Klazingaweg via het Oost naar de Brink gereden. Dit was voor haar de gebruikelijke route.
Phusis bleek niet open te zijn omdat het keukenpersoneel afwezig was in verband met een boeklezing in Assen.

Ook is de blauwe Kia op de terugweg vanuit Oosterwolde over het Oost gereden. Het is niet bekend of mevrouw Heijltjes toen terug is gereden naar huis of ergens anders naar toe is gegaan.
Rond 17.00 uur is de maaltijd vermoedelijk door mevrouw Heijtjes alsnog bij Phusis aan de Brink afgehaald. Niet bekend is hoe zij daarna naar huis is teruggereden.

Mevrouw Heijltjes was lid van de Katholieke Vrouwenorganisatie KVG in Oosterwolde. Op dinsdag 11 september hield deze vereniging een bijeenkomst die om 19.30 uur begon in een gebouw aan de Quadoelenweg in het dorp. Daar is ze echter niet geweest. Ook heeft ze zich hiervoor niet afgemeld.
De politie wil graag in contact komen met mensen die een antwoord kunnen geven op de op de volgende vragen
– Wie heeft mevrouw Heijltjes dinsdagmiddag 11 september na 15.00 uur nog gezien of gesproken?

-Wie heeft de blauwe Kia van mevrouw Heijtjes dinsdag 11 september na 15.00 uur nog gezien?

– Wie heeft mevrouw Heijltjes dinsdagmiddag 11 september bij Phusis op de Brink gezien waar zij haar eten haalde

– Wie heeft op dinsdag 11 september of in de dagen daarvoor verdachte personen en/of voertuigen gezien in de omgeving van haar woning aan de Klazingaweg?

Heeft u informatie over bovenstaande zaak, neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Wilt u liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000

Bron: [url]www.dadergezocht.nl[/url]

112Fryslan