SURHUISTERVEEN – De provinciale brandweerwedstrijden werden dit jaar in Surhuisterveen georganiseerd.

Tien korpsen uit Friesland, Drenthe en Groningen speelden allemaal hetzelfde scenario. Hierbij werden zij gecontroleerd door de oplettende jury.

Het incident:

Tijdens de wielerronde van Surhuisterveen reed een reclamewagen tegen een lantaarnpaal, hierbij vloog de auto op zijn zij en zat de bestuurder bekneld. De lantaarnpaal was op een publiekstribune gevallen waarbij drie mensen gewond raakten waaronder een vrouw die gespiest werd door ijzerwerk.

Een van de brandweerlieden van Surhuisterveen bleef bij de beknelde man in de auto. Het korps dat aan de beurt was moest vervolgens de overige slachtoffers redden. Toen het assisterende korps aankwam ging de wielerronde gewoon verder. De bevelvoerder van de brandweer moest ervoor zorgen dat die wielerronde stilgelegd werd en dat de politie de weg afsloot.

Het scenario verliep verder als volgt : Als de wielrenners niet voor hun derde rondje stil waren gezet dan botste er één van de wielrenners tegen de brandweerwagen aan waardoor ook een vierde slachtoffer geholpen moest worden.

Nadat alle slachtoffers waren bevrijd eindigde het korps dat aan de beurt was en startte het volgende korps.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x4EoC4HX8_Q&lc=2k4UxljluSnkB0m4q9EeIFAl6kLPuryJYWBFuTsi5ow&feature=inbox[/youtube]

112Fryslan