SNEEK – De politie is op zoek naar getuigen van de vernieling van een politiebus zaterdagnacht op het terrein van het politiebureau.

Tussen twee uur en drie uur in de nacht werd er een ruit vernield van de politiebus, vervolgens is er zwaar vuurwerk in de wagen gegooid. De politiebus, die op het afgesloten terrein van het politiebureau aan het IJlsterplein stond, is vernield met een cobra-bom blijkt uit onderzoek. Een cobra is een zwaar stuk knalvuurwerk wat onder de categorie illegaal vuurwerk valt.

De politiebus raakte zwaar beschadigd. De politie is een onderzoek gestart om de verdachten te vinden en is daarom op zoek naar getuigen. De politie zoekt getuigen die tussen twee en drie uur iets hebben gezien of gehoord dat met deze vernieling te maken kan hebben. U wordt gevraagd om dan contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 8844.

In deze zaak is de politie ook op zoek naar beeldmateriaal, gemaakt door bewakingscamera’s in de omgeving van het IJlsterplein. Inwoners of bedrijven met bewakingscamera’s worden gevraagd om beeldmateriaal beschikbaar te stellen.

Redactie