HEERENVEEN – Vrijdagmorgen gaf plaatsvervangend korpschef Martin Sitalsing om 09:45 uur het startschot voor de duurloop van 8 kilometer door Heerenveen.

Voorafgaand aan het schaatsevenement werd door ca. 20 politiemensen een duurloop van 8 kilometer met de Olympische fakkel gehouden. Het Olympisch vuur werd tijdens een ceremonie in Thialf het stadion binnengebracht door Marieke Wijsman, oud topschaatster, en nu agent in opleiding bij de politie Fryslân.

De loop ging door het centrum van Heerenveen. Omstreeks 10:30 uur kwamen de lopers met de Olympische fakkel aan bij het Thialf stadion, waar het Olympisch vuur tijdens een ceremonie wordt ontstoken.

In ijsstadion Thialf te Heerenveen wordt op vrijdag 6 maart a.s. het Special Olympics Nationaal Schaatsevenement gehouden. Naast schaatswedstrijden zijn er schaatsclinics voor mensen met een verstandelijke handicap. Voor hen een mooie gelegenheid om kennis te maken met schaatsen in recreatief of wedstrijdverband. Voorafgaand aan het schaatsevenement wordt door politiemensen via een duurloop de Olympische fakkel naar het stadion gebracht.

De schaatsclinics tijdens het Special Olympics Nationaal Schaatsevenement staan onder leiding van bekende (oud-) topschaatsers met medewerking van studenten van het CIOS Heerenveen. Tijdens de clinics worden diverse schaatsoefeningen op een speelse manier aangeboden. Deelnemers die nog nooit geschaatst hebben kunnen daardoor ook actief mee doen. Daarnaast worden de wedstrijden bekeken en de wedstrijdschaatsers aangemoedigd.

Stichting Torchrun Nederland ondersteunt vanuit een maatschappelijke en sportieve betrokkenheid de activiteiten van Special Olympics. De stichting en deelnemers bestaan uit politiemensen vanuit het hele land. Magda Berndsen, korpschef van de politie Fryslân, is lid van het comité van aanbeveling van deze stichting.

Foto’s: [url=http://keimpe.nl.nu/]Keimpe Annema[/url]

112Fryslan