Fryslân, 09-11-2008 • Politieberichten van zaterdag 8 november 11.00 uur t/m zondag 9 november 11.00 uur

Harlingen: man bedreigt mensen met mes, politie roept mensen op aangifte te doen
De politie roept mensen op die zaterdagmiddag in Harlingen zijn bedreigd door een man met een mes, om hier aangifte van te doen. De 38-jarige man uit Harlingen liep tussen 13:10 en 14:00 uur door de Voorstraat met een mes te zwaaien. Hiermee bedreigde hij meerdere mensen. De gewaarschuwde politie ging op zoek naar de man. Onderweg werden zij door meerdere mensen aangesproken dat zij door de man bedreigd waren en iemand gaf hierbij aan dat de man iets in zijn broekzak had dat leek op een vuurwapen. Op de hoek van de William Bootstraat met de Scheerstraat zagen zij de man wegrennen. Omdat het vermoeden bestond dat de man een vuurwapen bij zich droeg, trok één van de agenten zijn pistool om de man tot stilstand te krijgen. Dit lukte, waarna de man onder hevig verzet in de boeien geslagen kon worden. Een 19-jarige man uit Harlingen, 17-jarige vrouw uit Franeker, een 19-jarige man uit Groningen, een 30-jarige vrouw uit Harlingen, en een 38-jarige man uit Harlingen deden al aangifte. De politie roept andere mensen die ook door de man bedreigd zijn ook op om aangifte te doen.

Oudehaske: auto te water, drie gewonden
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een ongeval dat op vrijdagavond plaatsgevonden heeft op de A7 waarbij drie mannen gewond zijn geraakt. De auto kwam door nog onbekende reden bij de oprit ter hoogte van Oudehaske op de kop in de sloot terecht. De brandweer moest ter plaatse komen om de twee 18-jarige mannen en de 17-jarige man uit Joure uit de auto te bevrijden. De drie mannen zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Leeuwarden: politie pakt man op voor heling
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Weaze een 33-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. De man was in het bezit van een fiets waarvan het vermoeden bestond dat deze niet zijn eigendom was. Bij navraag gaf de man aan de fiets voor een paar euro gekocht te hebben. De man is meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Berlikum: politie houdt twee vrouwen aan voor het in bezit zijn van drugs
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een discotheek op het Hemmemaplein twee 17-jarige vrouwen uit Leeuwarden en Aldeboarn aangehouden op verdenking van het in bezit zijn van drugs. Een medewerker alarmeerde de politie toen hij de vrouwen met verdachte zakjes zag. Bij fouillering werd bij de vrouwen inderdaad drugs aangetroffen, waarna ze meegenomen werden naar het bureau. Beide vrouwen kregen een proces-verbaal en de vrouw uit Leeuwarden werd voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt man aan na uitdelen kopstoot
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een discotheek op de Nieuwestad een 21-jarige man uit Zaandam aangehouden. De man gaf om een nog onduidelijke reden een medewerker van de discotheek een kopstoot. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Sneek: politie houdt man aan na bedreiging en mishandeling
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een horecagelegenheid in de Kleine Kerkstraat een 27-jarige man uit IJlst aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. Toen een portier een vriend van de verdachte uit de horecagelegenheid probeerde te zetten omdat deze binnen rookte, probeerde de verdachte dit tegen te houden door de portier vast te pakken. Het slachtoffer kwam de portier te hulp, waarna de verdachte het slachtoffer in zijn gezicht sloeg en hem bedreigde. De politie heeft de verdachte aangehouden en meegnomen naar het bureau waar de verdachte een proces-verbaal kreeg.

Heerenveen: politie houdt man aan na vechtpartij
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Gashoudersplein een 17-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van openbare geweldpleging. Na een melding dat bij een bar aan de Gedempte Molenwijk gevochten werd, zagen agenten daar vier of vijf personen vechten. De verdachte was een 23-jarige slachtoffer uit Noordwolde om nog onduidelijke reden aan het schoppen en slaan. Toen de politie de personen aan wilde houden renden ze weg, waarna de achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk kon de verdachte op het Gashoudersplein aangehouden worden, waarna hij meegenomen werd naar het bureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Bolsward: politie houdt jongen met drugs aan
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Bargefenne een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van het in bezit zijn van drugs en het rijden zonder rijbewijs. Via 1-1-2 kwam bij de politie een melding binnen dat aan de Broerestraat een harde klap gehoord was, waarna een auto weg reed. Ter plaatse vond de politie de voorbumper van de auto, inclusief kenteken. In het centrum werd de auto teruggevonden. De vermoedelijke chauffeur stond bij een horecagelegenheid in de buurt. De portier van die horecagelegenheid had bovendien gezien dat de verdachte in het bezit van drugs was, wat bij fouillering door de politie bevestigd werd. De jongen werd meegenomen naar het bureau waar zijn vader ingelicht werd. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt.

Burgum: politie houdt inbreker na melding op heterdaad aan
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een 1-1-2 melding, een nog onbekende man op heterdaad aangehouden bij een inbraak. Na de melding dat bij een horecagelegenheid aan De Passaazje vier personen met een inbraak bezig waren, was de politie snel ter plaatse. De vier personen gingen er op dat moment net vandoor. Na een achtervolging kon één van de daders aangehouden worden. Hij is meegenomen naar het bureau, maar weigerde zich te identificeren. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het is nog onbekend of bij de inbraak iets is meegenomen.

Berlikum: politie houdt man aan na mishandeling
De politie heeft bij een discotheek aan het Hemmemaplein in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zou om onbekende reden een glas in het gezicht van een 17-jarige jongen uit Mantgum geduwd hebben. Een getuige identificeerde de verdachte bij de inmiddels gealarmeerde politie, waarna de verdachte voor nader onderzoek mee naar het bureau genomen werd. Het slachtoffer is met letsel in het gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Oosterwolde: mishandeling
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsgevonden heeft bij een tankstation aan de A32. Een 21-jarige man uit Hoornsterzwaag werd hier door vijf personen dusdanig geslagen dat hij buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer had eerder die avond ruzie gehad met de groep. Deze ruzie werd gesust en het slachtoffer ging samen met twee vrienden in de auto terug naar huis. Bij een tussenstop bij een tankstation rijdt een andere auto het terrein op. Uit de auto komen de vijf personen die op het slachtoffer in beginnen te slaan. Wanneer zijn vrienden hem willen helpen, worden zij door personen uit de groep op afstand gehouden. Op een gegeven moment stoppen de daders met de mishandeling en gaan zij er in hun auto vandoor. Het slachtoffer is naar de huisartsenpost gebracht voor controle.

Donkerbroek: motorrijdster onderuit
De politie heeft zaterdagmiddag een ongeval op ’t West afgehandeld waarbij een 46-jarige vrouw uit Gorredijk gewond geraakt is. De vrouw reed op een motor over ‘t West vanuit Donkerbroek in de richting van Jubbega. Voor de bocht met de Kapelweg haalde zij een auto in, waarna zij vermoedelijk door een combinatie van te hoge snelheid en split op het wegdek onderuit gegaan is. De vrouw is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Heerenveen: rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag
De politie heeft zaterdagavond in de Crackstraat het rijbewijs ingevorderd van een 80-jarige man uit Heerenveen wegens gevaarlijk rijgedrag. De man reed met een snelheid van 50 kilometer per uur over de A7. Een andere chauffeur is met alarmlichten aan achter de man aan gaan rijden en heeft de politie gebeld. Bij de afslag naar Heerenveen sloeg de man af. Bij het afslaan gaf de man geen richting aan en stond soms midden op de weg stil. Samen met de chauffeur heeft de politie de man na enige tijd in de Crackstraat het stopteken kunnen geven, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: politie houdt samen met getuigen daders inbraak aan
De politie heeft zaterdagavond op de Julianalaan een 17-jarige man uit Harlingen en een 21-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. Getuigen hadden gezien hoe de mannen het raam van een auto met een stoeptegel ingeslagen hadden en uit de auto een tas weggenomen hadden. Hierna waren de verdachten een woning binnengegaan. De getuigen alarmeerde onmiddellijk de politie en konden een duidelijk signalement doorgeven. Ter plaatse trof de politie de verdachten en de gestolen tas aan in de genoemde woning, waarna beide mannen meegnomen werden naar het bureau.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan