Politieberichten Van Zondag 8 Oktober 2006

Politieberichten Van: Zaterdag 7 Oktober 11.00 uur t/m Zondag 8 Oktober 15.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Wolvega: vermissing depressieve vrouwSinds vrijdag 6 oktober wordt Neeltje Sanduhan-de Vries uit Wolvega vermist. Mevrouw Sanduhan-de Vries is die dag rond 17.00 uur in zeer depressieve toestand vertrokken vanaf haar woonadres aan de Van Helomalaan  in Wolvega. Ze reed op een zwarte ‘oude weduwe’ fiets met ‘iets’ groens. Mevrouw is 49 jaar oud, blank, lengte 1,65 á 1,75m, blond opgestoken haar en vermoedelijk gekleed in een zwarte leren jas en spijkerbroek.Door de politie en familie zijn alle plaatsen en adressen waar ze mogelijk zou kunnen verblijven onderzocht. Door de Dienst Luchtvaart van het KLPD is met een helikopter een zoekactie gehouden boven het natuurgebied rond de rivier De Linde bij Wolvega. Alle inspanningen zijn tot nu helaas zonder resultaat gebleven. Iedereen die duidelijkheid kan verschaffen over de verblijfplaats van mevrouw Sanduhan-de Vries wordt verzocht contact op te nemen met de politie Fryslân, telefoonnummer 0900 8844.

Franeker: politie houdt 8 jongeren aan voor diefstal en drugsDe politie heeft zaterdagavond acht jongeren aangehouden op verdenking van inbraken en diefstal of het bezit van verdovende middelen. Al enige tijd geleden kwamen verontrustende signalen bij de politie binnen dat jonge jeugd zich bezig hield met het gebruik en de handel in verdovende middelen. Ook werden meermalen pillen aangetroffen bij jongeren in het uitgaansleven in Franeker. Door de inspanning van buurtagenten, die goede contacten in hun wijken hadden, kreeg de politie een beter beeld van de activiteiten van de groep. Zij verzamelde zich meestal voor het uitgaan bij het viaduct over de Professor Loréstraat. Daar zouden de drugs ook worden verhandeld. Ook zouden sommige zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal en inbraak. Na overleg met de officier van justitie zijn afgelopen zaterdagavond omstreeks 21.00 uur alle jongeren die zich op dat moment bij het viaduct bevonden (ruim 15), gefouilleerd in het kader van de Opiumwet. Acht van hen werden verdacht het bezit van vermoedelijk verdovende middelen. Het ging daarbij om hasj, speed en XTC. Drie van hen werden tevens aangehouden voor diefstal en inbraak. Het betrof zes jongens en twee meisjes tussen de 14 en 17 jaar, uit Franeker en omgeving. Vijf van hen konden na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer naar huis. Drie jongeren zijn voor nader onderzoek ingesloten op verdenking van inbraken en diefstallen. Een van hen is zondag in de loop van de dag in vrijheid gesteld. De twee anderen zijn in verzekering gesteld. Zij zitten nog vast.  In het kader van dit onderzoek was op 3 oktober al een 15-jarige jongen uit Franeker aangehouden. Hij werd verdacht van onder andere diefstal van een autoradio eind september op het Vliet.

Grou: diefstal personenautoDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een personenauto, een zwarte Saab 9-3, type 2.2T, kenteken 69-JK-LS. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de auto van de oprit van een woning aan de Seinpolle gestolen. Er werden geen sporen achtergelaten door de dader(s). De auto was net de dag daarvoor gekocht door de bewoner, een 53-jarige man, bij een bedrijf in de Haarlemmermeer.  

Heerenveen: beroving van gsmVrijdagavond omstreeks 21.30 uur is een 34-jarige man uit Joure op het Burgemeester Kuperusplein beroofd van zijn gsm. De man liep al telefonerend naar zijn auto op de parkeerplaats. Plotseling reed er een scooter achter hem langs en werd de telefoon uit zijn handen gerukt. Hij zag de scooter met twee personen met grote snelheid wegrijden richting brandweerkazerne. Hij rende er direct achteraan en vond daar de kapot gevallen gsm terug. De daders waren inmiddels uit het zicht. Het ging om een donkere scooter. De passagier droeg een groenige jas met een capuchon en een bontkraag. Hij had een donkere helm met oranje.

Leeuwarden: vrouwen aangeredenDe politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding op De Centrale op zaterdagmiddag. Volgens een 17-jarige meisje uit Marssum was zij opzettelijk aangereden door een personenauto, nadat er irritatie was ontstaan doordat de auto even moest wachten. De auto had in het voorbijrijden zowel het meisje als haar moeder geraakt. Ze liepen achter elkaar. De automobiliste stopte enige meters verder. Toen ze werd aangesproken, reed ze snel verder. Volgens het meisje was ze opzettelijk aangereden. Ze deed aangifte van mishandeling. Het kenteken en de naam van de bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Goutum, zijn bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Haskerdijke: meisje gewond na eenzijdig ongevalEen 17-jarig meisje uit Rheezerveen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de rijksweg A32. Ze zat als passagier in een personenauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Reduzum. Door mogelijk een technische oorzaak verloor de bestuurder de controle over het voertuig, raakte de vangrail, schoot de rijbaan over en kwam rechts in de berm tot stilstand. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Drachten: aanrijding met letselDe politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding op de kruising Overstesingel met de Lauwers, waarbij een 74-jarige vrouw uit Drachten gewond raakte. De vrouw zat bij een 76-jarige man uit Drachten in de auto. Hij reed over de Overstesingel vanuit de richting De Trisken en wilde linksaf de Lauwers oprijden. Hij zag een op de Lauwers rijdende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Kortehemmen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met onbekend letsel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Heerenveen: aanrijding met letselDe politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding op zaterdagmiddag tussen twee fietsers, een 48-jarige vrouw uit Heerenveen en een 15-jarige jongeman uit Heerenveen.  De vrouw is daarbij gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op het fietspad van de Burgemeester Falkenaweg. Tijdens het passeren raakten zij elkaar, waarna de vrouw ten val kwam. Zij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Gorredijk: twee gewonden bij aanrijdingZaterdagmiddag vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s op de Badweg, waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Een 46-jarige man uit Drachten reed in zuidoostelijke richting en remde af om linksaf te slaan. Een 19-jarige vrouw uit Oudehorne reed achter hem en merkte dit te laat op. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in respectievelijk Drachten en Heerenveen.

Dokkum: politie vindt wapens en drugsDe politie heeft zaterdagavond een 19-jarige jongeman uit Ee aangehouden op verdenking van het bezit van een verboden wapens en verdovende middelen. Tijdens surveillance werd de verdachte met zijn bromfiets gecontroleerd en moest mee naar het bureau voor een rollenbanktest. Bij de controle aan het bureau werd onder de zitting van de bromfiets een busje pepperspray aangetroffen. Op basis van de wapenwetgeving werd de verdachte vervolgens gefouilleerd. Daarbij werd een stiletto en enkele zakjes speed aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Franeker: drankrijder ramt verkeersheuvelDe politie heeft zaterdagavond een onderzoek ingesteld naar een aanrijding en het drankgebruik van een 52-jarige automobilist uit Franeker. De verdachte kwam met zijn auto vanuit het centrum en wilde linksaf de Burgemeester Dijkstraweg op rijden. Voor de rotonde was hij de macht over het stuur kwijtgeraakt en was in de berm gekomen. Daarna was hij over de linkerzijde van de verkeersheuvel gereden, reed de verkeersgeleider omver, schoot door naar de linkerzijde van de rotonde en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De verdachte bleek onder invloed. Aan het bureau blies hij 625 ug/l. Hij kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het in gevaar brengen van het verkeer en het rijden onder invloed.

Buitenpost: aanhouding voor wapenbezitDe politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongeman uit Burgum aangehouden voor wapenbezit en het niet voldoen aan een politievordering. Rond middernacht ontstond een rumoerige situatie op de Kerkstraat. Twee groepen dreigden met elkaar o0p de vuist te gaan. Naar het oordeel van de politieagenten provoceerde de verdachte de andere groep. Daarop werd hem gevorderd  zich te verwijderen om escalatie te voorkomen. De verdachte gaf daar geen gevolg aan, waarna het werd aangehouden. Tijdens de aanhouding pleegde hij heftuig verzet. Pas na het nodige geweld van politiezijde kon hij onder controle gebracht worden. Tijdens de aanhouding werd in de mouw van zijn jas een wapenstok aangetroffen. De verdachte had geen kans gekregen die  te gebruiken. Hij is overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Beetsterzwaag: jaarmarkt en kermis rustig verlopenDe jaarlijkse kermis is goed verlopen. Vooral zaterdag was het druk, zowel ’s avonds als ’s nachts. Op een enkel incident na is er niets gebeurd. Wel zijn zaterdagavond vijf feestgangers bekeurd voor het gebruik van alcohol op de openbare weg en wildplassen.

Dokkum: rijbewijs kwijt na alcoholgebruikTijdens een routinecontrole op de Stationsweg is een 28-jarige automobilist uit Dokkum betrapt op het rijden onder invloed. Aan het bureau blies hij 600 ug/l. Een 50-jarige automobilist werd op de Holwerderweg gecontroleerd. Hij blies 690 ug/l. Beide bestuurders kregen een rijverbod, het rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boazum: verkeersregelaars aangeredenDe politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding zaterdagnacht van verkeersregelaars op de Hegedyk nabij het feestterrein. Omstreeks middernacht kwam een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Aldeboarn, vanaf het parkeerterrein en wilde rechtsaf. Het verkeer werd echter de andere kant omgeleid. Een verkeersregelaar, een 34-jarige man uit Littenseradiel, wees hem daarop en ging voor de auto staan. Ook een tweede verkeersregelaar, een 40-jarige man, eveneens uit Littenseradiel, ging voor de auto staan. Plotseling schoot de auto naar voren en raakte de twee verkeersregelaars. Zij gingen uit van opzet en deden aangifte van mishandeling. De bestuurder verklaarde dat het kwam omdat zijn voet van de koppeling was geschoten. De politie probeert aan de hand van getuigenverklaring de juiste toedracht te achterhalen.Eerder die avond reed een auto over de voet van de 40-jarige man. Het kenteken werd genoteerd. Ook die zaak wordt door de politie onderzocht.

Sneek: politie onderzoek roof fietsDe politie is op zoek naar de dader van een beroving van een fiets op zondag omstreeks 00.30 uur op de Oudvaart. Een 16-jarige jongeman uit Sneek had nabij het zwembad zijn fiets aan de kant gezet om een vriend te helpen bij pech met diens fiets. Op dat moment verscheen een man die onder bedreiging de fiets van de Sneker jongen meenam. Hij fietste weg over het fietspad richting de Boeierstraat. Door de politie is Het betrof een damesfiets met opvallende grijze stukken tape op het stuur. De dader was een man van ongeveer 40 jaar, ongeveer 1,85 m lang, smal postuur en grijzig lang haar. Hij droeg een donkerkleurig jack en een spijkerbroek.

Leeuwarden: politie houdt drie man aan na geweldplegingDe politie heeft zondag drie mannen uit Groningen, respectievelijk 24, 23 en 20 jaar, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Omstreeks 03.15 uur werd een vechtpartij tussen twee groepen gemeld op de Nieuwestad. Horecaportiers hadden daarbij opgetreden en geprobeerd beide partijen te scheiden. Een 22 jarige jongeman uit Leeuwarden had van de groep Groningers klappen gehad. Hij liep onbekend hoofdletsel op en deed aangifte. Ook een 23-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. Op aanwijzing van getuigen werden de verdachten aangehouden. Ze zijn ingesloten. De politie zal een onderzoek instellen naar de juiste en complete toedracht

Heerenveen: drankrijder zonder rijbewijsDe politie heeft zondagochtend een 24-jarige man uit Bolsward aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Omstreeks 03.15 uur viel de verdachte op omdat hij met zijn auto met groot licht vanaf het Breedpad de Gedempte Molenwijk opreed. Aanvankelijk voldeed hij niet aan een stopteken. Uiteindelijk stopte hij toch op de Dekemalaan. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en hij had gedronken. Omdat hij trachtte te ontvluchten, werd hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 720 ug/l. De auto bleek hij zonder toestemming van een kennis te hebben meegenomen. Die deed achter geen aangifte. De verdachte is ingesloten.

Leeuwarden: inbraak in kantoorDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantoorpand aan de Emmakade. In de nacht van zaterdag op zondag is men binnengekomen na het openbreken van een raam. Het kantoor werd doorzocht en er zijn enkele dure computers gestolen. Ook een kluisje met datadragers is weggenomen. Namen het bedrijf deed een 43-jarige inwoonster uit Leeuwarden aangifte.

Ried: politie zoekt vernielers van auto’sIn de nacht van zaterdag op zondag zijn zeker vijf auto’s vernield. In de meeste gevallen werd de spiegel er af getrapt. Van de dierenambulance werd het zwaailicht verwijderd. Dit werd later teruggevonden. De auto’s stonden geparkeerd op de Pastorielaan,  en de Hoofdstraat. Vermoedelijk is de vernieling gepleegd door jeugdigen. Rond 03.40 uur hadden bewoners een klap en jeugdige stemmen gehoord. Ze hebben niemand gezien. De politie hoopt dat andere getuigen wel iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan