Fryslân, 08-06-2008 • Politieberichten van zaterdag 7 juni 11.00 uur t/m zondag 8 juni 11.00 uur

Leeuwarden: inbraak woning De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Van Sytzemastraat. Vrijdag werd daar tussen 19.00 en 00.00 uur een deur geforceerd, waarna onder meer een laptop werd weggenomen. De 22-jarige bewoonster deed aangifte.

Joure: ongeval met letsel De politie heeft zaterdagmorgen geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Handelswei. Een 49-jarige inwoner van Goingarijp raakte daar gewond toen de auto waarin hij als passagier wilde instappen werd aangereden door een achteruit rijdende auto. Deze auto werd bestuurd door een 23-jarige inwoner van Tjerkgaast. Het slachtoffer kwam met zijn hoofd op de grond terecht en hield daar een hoofdwond aan over. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis (geen plaats bekend) overgebracht.

Broek: fietsster gewond De politie heeft zaterdagmorgen hulp verleend bij een ongeval op de Swettepoelsterdyk. Een 26-jarige fietsster uit Heerenveen was daar met haar fiets ten val gekomen toen ze in botsing was gekomen een voor haar rijdende fietsster. Vervolgens botsten twee tegemoetkomende fietser ook nog eens op haar. De fietsster werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Daar bleek ze een gekneusde schouder te hebben en kon ze naar behandeling weer naar huis.

Sneek: aanhouding na vernieling en rijden onder invloed De politie heeft zaterdagavond een 57-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder die avond van een woning aan de Eeltje Halbertsmastraat een raam in een deur te hebben vernield. Aanleiding daarvan zouden problemen zijn in de relationele sfeer. Vervolgens was de man, die behoorlijk beschonken was en aan zijn actie een bloedende wond overhield, in zijn auto weggereden. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de man in zijn woning aan, waar hij werd aangehouden. Het lukte de agenten met moeite om de man die zich tegen zijn aanhouding verzette te boeien, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht. Daar moest hij een ademanalyse ondergaan met 650 ug/l als resultaat. Voor alle feiten werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Oosterzee: ongeval met letsel De politie heeft zaterdagavond hulp verleend bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de A6 ter hoogte van de afslag Oosterzee. Een 63-jarige automobilist uit Leerdam was daar in een moment van onoplettendheid van de weg geraakt en via de vangrail tegen een betonnen pilaar van een viaduct gebotst. Zijn auto raakte daarbij totaal vernield en hij moest dan ook door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De bestuurder werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

De Knipe: aanrijding onder invloed De politie heeft zaterdagavond een 45-jarige automobiliste uit Aldeboarn aangehouden. De vrouw had op de Meyerweg een fietsster (geen gegevens bekend) aangereden, die daarbij verwondingen aan haar handen opliep. De automobiliste bleek behoorlijk te hebben gedronken en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 740 ug/l werd haar rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Omdat ze op de achterbank van haar auto vier kinderen vervoerde, hetgeen niet is toegestaan, werd daarvoor eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: aanhouding De politie heeft zondag kort na middernacht op de Kruizebroederstraat een 29-jarige inwoner van Ridderkerk aangehouden. Hij wordt er van verdacht in een horecagelegenheid twee inwoonsters van Sneek van 16 en 23 jaar te hebben aangerand. Hij zou bovendien een 22-jarige Sneker, die zijn plaatsgenoten probeerde te ontzetten, hebben geslagen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Drachten: vrouw met sabel aangehouden De politie heeft zondag omstreeks 03.50 uur op de Noordkade een 44-jarige inwoonster van Drachten aangehouden. De aanhouding vond plaats na een melding dat er een vrouw rondliep met een sabel. Op het politiebureau verklaarde ze het wapen eerder die dag op een rommelmarkt te hebben gekocht. Ze zei dat ze zich niet had gerealiseerd, dat het verboden is om met een dergelijk wapen op de openbare weg te lopen. De sabel werd in beslag genomen.

Leeuwarden: ongeval De politie heeft zondag omstreeks 04.30 uur hulp verleend bij een ongeval op de Spanjaardslaan. Een 18-jarige Leeuwarder was daar een paar maal in een heg gesprongen. Bij zijn laatste sprong viel hij echter op een ijzeren punt van een hekwerk dat in de heg was verwerkt. Hij liep daardoor een flinke beenwond op, waarvoor hij per ambulance naar het MCL werd vervoerd.

Appescha: ongeval door ree De politie heeft zaterdagavond geassisteerd bij een ongeval op N381. Een 20-jarige automobilist uit Oosterwolde was daar uitgeweken voor een ree op de weg en vervolgens de macht over het stuur verloren. Zijn auto kwam via twee bomen langs de weg tot stilstand. Hij en een andere inzittende werden met ogenschijnlijk licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

112Fryslan

})