Politieberichten Van Zondag 7 Januari 2007

Politieberichten Van: Zaterdag 6 Januari 11.00 uur t/m Zondag 7 Januari 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: bedrijfsinbraakDe politie onderzoekt een inbraak bij een ingenieursbedrijf aan de Archimedesweg. Daar is in de nacht van vrijdag op zaterdag een flatscreen weggenomen. Men drong het pand binnen door een ruit kapot te slaan. Een 30-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldief aangehoudenDe politie heeft zaterdagmiddag een 24-jarige inwoner van Nieuwegein in een drogisterij aan de Nieuwestad aangehouden inzake winkeldiefstal. Winkelpersoneel had gezien dat hij enkele parfumsets in een tas deed en zo de winkel wilde verlaten. Toen hij aangesproken werd, gooide hij de spullen uit de tas en ging hij er van door. De verdachte is aan het Wilhelminaplein door beveiligingsbeambten aangesproken en aan de politie overgedragen. Hij had een geprepareerde tas bij zich. De man is naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is. Een 29-jarige inwoonster van Tytsjerk deed aangifte.

Sneek: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zondagnacht een 27-jarige inwoner van Rijswijk aan de Kleine Kerkstraat aangehouden inzake mishandeling. De verdachte had in een disco een 20-jarige inwoner van Sneek met glas tegen het hoofd geslagen waardoor hij lichtgewond raakte. De verdachte is aangehouden en naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Warns: inbraak hotelDe politie onderzoekt een inbraak in een hotel aan ’t Noard. Daar is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken en is geld uit de gokkasten weggehaald. Men kwam het pand binnen door een slot te forceren. Een 45-jarige inwoner van Warns deed aangifte.

Harlingen: aanhouding na mishandeling en beledigingDe politie heeft zondagochtend een 16-jarige Harlinger aan de Voorstraat aangehouden inzake mishandeling en belediging. De jongeman had voor een café een 34-jarige inwoner van Hijum geslagen en bedreigende taal naar hem geuit. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat de aanleiding van het incident nog onduidelijk is gaat de politie nog verder in gesprek met de betrokkenen.

Leeuwarden: fietsster gewond door aanrijding De politie heeft zaterdagavond aan de Pieter Stuyvesantweg assistentie geleverd tijdens een aanrijding tussen een personenauto en een fiets. Een 55-jarige automobilist uit Leeuwarden reed in de richting van de Drachtsterweg. Hij wilde de rotonde verlaten om verder te rijden via de Pieter Stuyvesantweg. Hij kruiste het pad van een 21-jarige fietsster uit Leeuwarden die op de fietsoversteekplaats reed. De bestuurder remde nog maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster viel en raakte gewond. Zij is per ambulance met onbekend letsel naar het MCL gebracht. De personenauto liep lichte materiele schade op. 

Dokkum: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zondagnacht een 17-jarige inwoner van Anjum aan de Oostersingel aangehouden inzake mishandeling. De jongeman had zonder aanleiding een 29-jarige Zoutkamper geslagen. Hij liep geen letsel op maar deed wel aangifte. De Anjummer is naar het bureau gebracht en voor verhoor ingesloten.

Leeuwarden: winkeldief aangehoudenDe politie heeft zaterdagmiddag een 55-jarige Leeuwarder in een supermarkt aan het Hoeksterpad aangehouden inzake winkeldiefstal. De man wilde de winkel verlaten zonder een fles wijn en een zak snoep af te rekenen. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is. Een 40-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Drachten: aanhouding voor baldadigheidDe politie heeft zondagochtend een 20-jarige inwoner van Drachten aan de Noordkade aangehouden inzake baldadigheid. De jongeman nuttigde alcohol op straat, gedroeg zich agressief en duwde een geparkeerde fiets omver. Hij is door de surveillerende agenten aangehouden en naar het bureau gebracht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldief aangehoudenDe politie heeft zaterdagmiddag een 32-jarige Leeuwarder in een supermarkt aan het Cambuurplein aangehouden inzake winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag dat de man een aantal boodschappen in zijn jas deed en de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. Hij is naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is. Een 28-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Joure: bromfietser gewond door aanrijding De politie heeft zaterdagmiddag aan de Seewei assistentie geleverd tijdens een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto. De bromfietser uit Sint Nicolaasga (leeftijd onbekend) reed in de richting van Heerenveen. De 24-jarige automobilist uit Joure reed in de richting van Sneek en wilde het terrein van een fastfoodrestaurant oprijden. Hij merkte de bromfietser niet op en een aanrijding was het gevolg. De bromfietser viel via de motorkap op het wegdek. Hij liep een beenbreuk op en is per ambulance naar het ziekenhuis van Heerenveen gebracht. Noardburgum: drankrijder met auto tegen boom De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige inwoner van Burgum aan de Swarte Mar aangehouden. De man was met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij was niet bij kennis en is ter observatie per ambulance naar het MCL gebracht. Hij gedroeg zich agressief naar de hulpverleners. Er is een bloedproef afgenomen. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd omdat de man onder invloed was van alcohol en/of drugs.

Leeuwarden: drugsdealer aangehoudenDe politie heeft zondagnacht een 25-jarige Leeuwarder aan de Reigerstraat aangehouden inzake bezit van harddrugs. Surveillerende agenten zagen de man toen hij tegen een gevel stond te plassen. In zijn nabijheid lag een zakje met bolletjes cocaïne en de man droeg een groot geldbedrag op zak. Hij is aangehouden, naar het bureau gebracht en voor verhoor ingesloten. 

Sneek: wildplasser bekeurdDe politie heeft zondagnacht een 30-jarige inwoner van Heeg aan de Gedempte Neltjeshaven bekeurd voor wildplassen. De man is was niet coöperatief en wilde zich niet legitimeren. Hij is naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is.

Leeuwarden: woninginbraakDe politie onderzoekt een woninginbraak in een woning aan de Elgersmastate. Daar zijn zaterdagavond sieraden, gameboys en geld weggenomen. Men drong de woning binnen door een raam te forceren. Een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Lemmer: aanhouding na lokaalvredebreukDe politie heeft zaterdagmiddag in een supermarkt aan de Sluisweg een 40-jarige inwoonster van Lemmer aangehouden inzake lokaalvredebreuk. De vrouw wilde ondanks een lokaalverbod toch boodschappen doen in de supermarkt. Toen het winkelpersoneel de vrouw naar een aparte ruimte wilde brengen, liep een personeelslid armletsel op omdat de verdachte haar arm bezeerde. De vrouw is naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is. Het 28-jarige personeelslid uit Heerenveen deed aangifte van mishandeling.

Heerenveen: vernieler aangehouden De politie heeft zondagnacht een 24-jarige inwoner van Heerenveen aan de Gedempte Molenwijk aangehouden inzake vernieling. Getuigen zagen dat de man autospiegels van geparkeerde auto’s vernielde. De man was onder invloed van alcohol en is naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaren van de personenauto’s worden door de politie geïnformeerd.

Leeuwarden: aanhouding na opgeven valse identiteit De politie heeft zondagnacht een 46-jarige Leeuwarder aan de Weaze aangehouden inzake opgeven valse identiteit. Agenten zagen dat de man tegen een gevel stond te plassen en spraken hem aan. De man gaf een valse naam op. Hij is naar het bureau gebracht waar zowel voor het wildplassen als voor het opgeven van een valse identiteit proces-verbaal opgemaakt is.

Terschelling West: aanhouding na joyridingDe politie heeft zondagnacht een 19-jarige inwoner van Wijnaldum aan de Longway aangehouden inzake joyriding. De jongeman had een personenauto van de Willem Barentszkade weggenomen en was met een vriend gaan rijden. Hij was onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een rijbewijs.  Aan het bureau blies hij 430 ug/l. Voor alle zaken is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de personenauto is door de politie geïnformeerd.

Fryslân: rijden onder invloedDe volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Sneek: zondagnacht, Stadsrondweg-oost, 21-jarige automobilist uit Koudum, 540 ug/l, rijverbod 5 uur. De bestuurder was met zijn personenauto tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De lantaarnpaal was omgeknakt.

Lemmer: zondagnacht, Vissersburen, 29-jarige automobilist uit Lemmer, 835 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 10 uur.

Oosterwolde: zondagnacht, Rijweg, 23-jarige automobilist uit Oosterwolde, 330 ug/l, rijverbod 2 uur. De bestuurder was met zijn auto in een sloot tot stilstand gekomen.

Franeker: zondagnacht, Zuiderkade, 50-jarige automobilist uit de gemeente Franekeradeel, 305 ug/l, rijverbod 2 uur.

Lemmer: zondagnacht, Stationsweg, 24-jarige automobilist uit Lemmer, 240 ug/l, rijverbod 1 uur.

 

112Fryslan