Fryslân, 04-10-2008 • Politieberichten van zaterdag 4 oktober 07.00 uur t/m zondag 5 oktober 11.00 uur

Heerenveen laptop uit woning gestolen De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Luitzen Wagenaarstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Men kwam binnen door een raam te forceren, waarna een laptop werd meegenomen. De 26-jarige bewoonster deed aangifte.

Makkum vier buitenboordmotoren gestolen De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van vier buitenboordmotoren van boten die aan De Wijting in de vaart lagen. De diefstallen hebben plaatsgevonden tussen zaterdag 27 september en vrijdag 3 oktober. Een 35-jarige man, een 36-jarige man en 39-jarige man, allen uit Makkum, hebben aangifte gedaan. De vierde persoon moet nog aangifte doen.

Sneek inbraak in woning De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning aan de Gerben Oppewalstrjitte. Men is vermoedelijk binnen gekomen door hengelen, waarna twee laptops, een videocamera, een mobiele telefoon en twee fietsen werden meegenomen. De 36-jarige bewoner deed aangifte.

Bolsward man overleden na kopduel voetbalwedstrijd Zaterdagmiddag is een 20-jarige man uit Bolsward om het leven gekomen na een kopduel in een voetbalwedstrijd. De man werd enige minuten na het kopduel onwel. De politie en ambulance kwamen onmiddellijk ter plaatse. Pogingen om het slachtoffer te reanimeren bleef helaas zonder resultaat.

Leeuwarden eenzijdig ongeluk op de WaldweiDe politie onderzoekt een ongeluk dat zaterdagmiddag op de Waldwei plaatsvond, waarbij een 51-jarige vrouw uit Drachten verwond raakte. De vrouw kwam vanuit de richting Drachten en reed richting Leeuwarden toen zij om onbekende oorzaak de linkerberm inreed. Hierna sloeg zij enkelen malen over de kop. Omstanders hebben meteen eerste hulp te verleend. De vrouw is met klachten over benauwdheid per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Rinsumageest snelheidscontrole, drie overtredingen De politie heeft vrijdagnacht tussen 23:00 en 24:00 uur een snelheidscontrole met een laserpistool gehouden op de Lauwersseewei. Hierbij zijn drie overtredingen geconstateerd. Een automobilist reed 104 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Bij twee beginnende bestuurders werden snelheden van 139 en 142 kilometer per uur gemeten, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. De drie automobilisten kunnen een bekeuring tegemoet zien. Bij de beginnende bestuurders betekent dit daarnaast ook een punt aftrek van hun rijbewijs.

Leeuwarden inbraak in sportcomplexDe politie onderzoekt de inbraak in een sportcomplex aan het Soldatendijkje waarbij een paar honderd euro is meegenomen. Vermoedelijk is zaterdag de deur van het complex opengebroken, waarna het kantoor is doorzocht. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Dokkum politie houdt verdachte aan na vernieling aan auto De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Zwaagwesteinde aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Na een melding dat de jongen over een auto aan het lopen was, kon de politie ter plaatse op aanwijzing van getuigen de jongen aanhouden. Hij werd meegenomen naar het bureau waar zijn ouders werden ingelicht. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau weer verlaten.

Boazum politie houdt man aan na vechtpartij feesttentDe politie heeft bij een vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag in een feesttent in Boazum, een 19-jarige man uit De Wilgen aangehouden. Onder invloed van alcohol ontstond een vechtpartij waarbij over en weer gescholden en geslagen werd. Hierbij sloeg de man een 16-jarig meisje uit Abbega een gebroken neus. De ter plaatse gekomen politie nam de man mee naar het bureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Leeuwarden man bewusteloos geslagen na vernieling taxi De politie onderzoekt de mishandeling van een 41-jarige man uit Grou die in de nacht van zaterdag op zondag door een 42-jarige man uit Leeuwarden bewusteloos geslagen werd. De man uit Grou stond op de Weaze tegen een taxi te schoppen en slaan, omdat de chauffeur aangegeven hem niet mee te kunnen nemen. De Leeuwarder zag de man de taxi vernielen en sloeg hem bewusteloos tegen de grond. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd. De 41-jarige taxichauffeur uit Hurdegaryp heeft aangifte gedaan voor vernieling van de taxi.

Leeuwarden politie houdt verdachte aan na mishandeling De politie heeft zondagmorgen vroeg een 16-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige plaatsgenoot. De jongen gaf aan dat de 31-jarige man in een uitgaansgelegenheid op de Nieuwstad zijn vriendin lastig viel. Toen de jongen hier wat van zei kreeg hij een paar tikjes op zijn wang. Hierop sloeg de jongen de man in het gezicht. De man gaf bij de ondertussen gealarmeerde politie aan, geen aangifte te willen doen. De jongen en zijn vrienden werden verzocht naar huis te gaan. Even later gaf de man aan toch aangifte te willen doen, waarop de politie weer op zoek ging naar de jongen. Na een korte achtervolging door de stad kon de jongen worden meegenomen naar het bureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Sneek aanhoudingen bij vechtpartij De politie heeft zondagmorgen vroeg in de Hooghuistersteeg drie mannen aangehouden voor het niet opvolgen van vorderingen. Nadat een aantal personen vanwege een ruzie uit een uitgaansgelegenheid gezet waren, ging de ruzie op straat verder. Over en weer werd gescholden, geslagen en met spullen gegooid. De ter plaatse gekomen politie probeerde de groep te kalmeren, maar hier werd door een 25-jarige jongen uit Sneek, een 22-jarige jongen uit Bolsward, een 20-jarige man uit Sneek en een 18-jarige jongen uit IJlst geen gehoor aan gegeven. Toen na enige tijd en met behulp van de medewerkers van de uitgaansgelegenheid het weer rustig was, werden de jongens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de mannen het bureau weer verlaten.

Heerenveen man aangehouden voor verboden wapenbezit De politie heeft zondagmorgen vroeg een 26-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. In een discotheek op de vleesmarkt was de man door personeel aangehouden omdat hij in het bezit was van een groot vleesmes. Het personeel belde de politie die man meenam naar het bureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Fryslân alcohol in het verkeer De politie heeft in de avond en nacht van zaterdag op zondag op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In dertien gevallen werden bestuurders betrapt omdat ze te veel gedronken hadden. Alle bestuurders kregen een rijverbod en er werd een proces-verbaal opgemaakt. Eenmaal werd ook het rijbewijs ingevorderd.Het betreft het volgende geval (achtereenvolgens tijdstip, plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden)

05:12 uur; Drachtsterweg te Leeuwarden, 21-jarige man uit Leeuwarden, 645 ug/l. De man was op de Drachtsterweg in een rotonde uit de bocht gevolgen en tegen een lantaarnpaal aangereden. Hij is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in de stad vervoerd.

 

 

112Fryslan

})