Politieberichten Van Zaterdag 3 Februari 11.00 uur t/m Zondag 4 Februari 11.00 uur

Leeuwarden: winkeldief aangehoudenDe politie heeft zaterdagochtend in een parfumeriezaak aan de Nieuwestad een 37-jarige Leeuwarder aangehouden inzake winkeldiefstal. De man had voor E 300,00 aan parfums in een geprepareerde tas uit de zaak weggenomen. Hij is buiten de winkel door een beveiligingsmedewerker van de parfumerie aangehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht en is in overleg met de officier van justitie ingesloten. Een medewerker van de winkel deed aangifte.

Harlingen: inbraak tennisclubDe politie onderzoekt een inbraak bij een tennisclub aan de Achlumerdijk. Daar is zondagnacht een geldbedrag uit de kassalade weggenomen. Men drong het pand binnen door een ruit van een deur te vernielen. Een 62-jarige Harlinger deed aangifte.

Veenwouden: ruitenvernieler aangehouden De politie heeft zondagnacht aan de Stinsweg een 21-jarige inwoner van Veenwouden aangehouden inzake vernielingen. De politie kwam ter plaatse na de melding van de verdachte dat iemand het slaapkamerraam van zijn appartement had ingegooid. Getuigen verklaarden de politie echter dat de man zijn eigen slaapkamerraam had ingegooid. Daarnaast bleek dat de verdachte ook andere ramen van het appartementencomplex had ingegooid. De verdachte liep daarbij een snee in zijn hand op die ter plaatse door ambulancepersoneel verpleegd is. Hij is daarna voor verhoor naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is. De verdachte is ingesloten.

Joure: aanhoudingen na mishandelingDe politie heeft zaterdagavond aan De Merk twee verdachten aangehouden inzake mishandeling van een 16-jarige inwoner van Joure. Het slachtoffer raakte tijdens een vechtpartij buiten bewustzijn en is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis van Sneek gebracht. De verdachten, een 20-jarige inwoner van de gemeente Gaasterlân-Sleat en een 19-jarige Groninger, zijn evenals getuigen van het incident voor verhoor naar het bureau gebracht. Het slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Hij liep door de vechtpartij een opgezette kaak op en deed aangifte. Om de toedracht van het incident helder te krijgen gaat de politie nog verder in gesprek met alle betrokkenen.

Leeuwarden: getuigenoproep na autobrandDe politie onderzoekt een autobrand die zondagochtend rond 04.40 uur in de Curacaostraat plaatsvond. Een grijze Toyota Corolla brandde aan de voorzijde volledig uit. De brandende personenauto stond geparkeerd tussen andere voertuigen waardoor twee andere personenauto’s ook brandschade opliepen. De politie sluit brandstichting niet uit en roept daarom getuigen op om zich via telefoonnummer 0900 – 8844 te melden. Een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte. De twee gedupeerde eigenaren van de beschadigde auto’s hebben zich nog niet bij de politie gemeld. Het autowrak is door een takelbedrijf afgevoerd.  

Drachten: mishandelingDe politie heeft zondagnacht aan de Noordkade een 15-jarige inwoner van Drachten aangehouden inzake mishandeling. De verdachte had een 19-jarige inwoner van Drachten mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een gezwollen wang op en deed aangifte. De verdachte is naar het bureau gebracht waar een eerste verklaring is vastgelegd. Hij is daarna weer vrijgelaten. Omdat de toedracht en aanleiding nog onduidelijk is, vervolgt de politie haar gesprekken met aangever, verdachte en getuigen. 

Haulerwijk: woninginbraakDe politie onderzoekt een woninginbraak die zaterdagavond in een woning aan de Laweijstraat plaatsvond. Uit de woning is een beurs met inhoud gestolen. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren. Een 75-jarige inwoner van Haulerwijk deed aangifte.

Leeuwarden: wildplassers aangehouden De politie heeft zondagochtend aan de Nieuwestad een 28-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden omdat hij niet wilde luisteren naar de agenten. De man werd door de surveillerende agenten staande gehouden omdat hij tegen een gevel stond te plassen. Hij wilde zich niet legitimeren en wilde ondanks verzoeken van de politie niet vertrekken. Ook aan de Bagijnesteeg weigerde een 45-jarige Leeuwarder wildplasser zondagnacht naar de politie te luisteren. Hij weigerde zich te legitimeren en verzette zich tijdens zijn aanhouding. Beide verdachten zijn aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Wommels: aanhouding na vernielingen aan auto’sDe politie heeft zondagnacht aan ’t Bosk een 16-jarige inwoner van de gemeente Wymbritseradiel aangehouden inzake vernielingen aan geparkeerde auto’s. De politie kwam ter plaatse naar aanleiding van de melding dat een getuige de verdachte van de vernielde auto’s staande had gehouden. De verdachte was onder invloed en is voor verhoor naar het bureau gebracht. Agenten constateerden dat van 5 personenauto’s die aan ’t Bosk geparkeerd stonden, kentekenplaten omgebogen waren of autospiegels afgebroken zijn. De gedupeerde eigenaren van de geparkeerde auto’s hebben zich nog niet bij de politie gemeld. De politie gaat nog verder in gesprek met de verdachte evenals met de eigenaren van de geparkeerde voertuigen.

Burum: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zaterdagavond in zijn woning een 47-jarige inwoner van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland aangehouden inzake mishandeling. De man had in het dorpshuis aan de Meihuizenstraat een 55-jarige inwoner van Kollumerland en Nieuwkruisland in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer was buiten bewustzijn geraakt en liep oogletsel op. De ambulance kwam ter plaatse en adviseerde het slachtoffer om zijn oogletsel in een ziekenhuis te laten verzorgen. Het incident vond in het dorpshuis plaats nadat het slachtoffer de verdachte herhaaldelijk had beledigd. De verdachte is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Hij is daarna weer vrijgelaten. Leeuwarden: bedrijfsinbraakDe politie onderzoekt een inbraak bij een accountantskantoor aan de Balthasar Bekkewei. Daar zijn zondagnacht een pc met beeldscherm en een toetsenbord weggenomen. Men kwam het pand binnen door een ruit te vernielen. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Jubbega: woninginbraakDe politie onderzoekt een woninginbraak die zaterdagmiddag in een woning aan de Bramenstraat plaatsvond. Er zijn een laptop, een gameboy en bijbehorende spellen weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in. Een 38-jarige inwoner van Jubbega deed aangifte.

Leeuwarden: 11 bekeuringen tijdens snelheidscontroleDe politie heeft zaterdagochtend een snelheidscontrole uitgevoerd aan de Anne Vondelingenweg waar een maximumsnelheid van 70 km/uur geldt. Er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen van de maximumsnelheid en 1 bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. De hoogst gemeten snelheidsovertreding was 109 km/uur.

Drachten: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zondagnacht aan de Zuidkade een 25-jarige inwoner van Drachten aangehouden inzake mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte een man in elkaar sloeg die op de grond lag. Deze man wenste geen aangifte te doen en wilde geen medewerking verlenen. De verdachte is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: aanhouding na belediging agentenDe politie heeft zondagnacht aan de Salverdastraat een 29-jarige inwoonster van Sneek aangehouden inzake belediging. De vrouw was onder invloed van alcohol en bemoeide zich met het werk van de agenten. Zij negeerde meerdere verzoeken van de agenten om te vertrekken. Toen zij de agenten vervolgens beledigde is ze aangehouden. De vrouw is voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is daarna weer vrijgelaten.

Leeuwarden: aanhouding na huisvredebreuk in supermarktDe politie heeft zaterdagavond in een supermarkt aan het Hoeksterpad een 45-jarige Leeuwarder aangehouden inzake huisvredebreuk. De man wilde, ondanks een ontzegging, de supermarkt binnengaan. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht en na het opmaken van een proces-verbaal weer vrijgelaten.

Heerenveen: aanhoudingen na gebruik pepperspray – oproep De politie heeft zaterdagavond aan de Oude Koemarkt vier verdachten aangehouden inzake openlijke geweldpleging. Het viertal uit Heerenveen, twee 25-jarige mannen en twee jongedames van 18 en 21 jaar, had in een snackbar aan de Nieuwstraat een 15-jarige jongen uit De Knipe met pepperspray bespoten. Het incident vond plaats nadat het viertal zich provocerend uitte, vervolgens het slachtoffer een klap gaf en pepperspray gebruikte. Ze gingen er daarna te voet vandoor. Omdat er een goed signalement van de verdachten bekend was, zijn zij even later door surveillerende agenten aanhouden. Zij zijn voor verhoor naar het bureau gebracht. Tijdens het verhoor en door verklaringen van het slachtoffer en getuigen bleek dat de pepperspray eigendom van een 25-jarige Heerenveener is. Tijdens de stapavond heeft het viertal de pepperspray ook in een steeg naast een café aan de Oude Koemarkt gebruikt. Hier zijn twee nog onbekende jongens gepepperd. De politie roept deze slachtoffers op om zich alsnog via telefoonnummer 0900- 8844 te melden.

Leeuwarden: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zaterdagavond in een opvanghuis aan de Goudenregenstraat een 19-jarige Leeuwarder aangehouden inzake mishandeling van een 59-jarige inwoner van Boschoord. De verdachte had het slachtoffer met een stoel op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en is per ambulance naar het MCL gebracht. Hij is ter observatie opgenomen. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is.  Het slachtoffer moet nog aangifte doen. Omdat de toedracht nog onduidelijk is, gaat de politie verder in gesprek met het slachtoffer, de verdachte en getuigen.

Fryslân: rijden onder invloedDe volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal.

Harlingen: zondagochtend, Zuidoostersingel, 26-jarige bromfietser uit de gemeente Harlingen, 905 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 11 uur. Verdachte verklaarde dat hij in de veronderstelling was dat het niet strafbaar was om onder invloed een bromfiets te besturen.

 

112Fryslan

})