Politieberichten Van Zondag 3 December 2006

Politieberichten Van Zaterdag 1 December 11.00 uur t/m Zondag 2 December 13.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heerenveen: aanhouding verdachten voor bezit van drugs De politie heeft vrijdagavond drie verdachten aangehouden op de Gedempte Molenwijk. In de auto waarin de verdachten reden, rook de politie een weedlucht. De politie trof na onderzoek van de auto een zak met gedroogde hennep aan. De politie heeft de hennep in beslaggenomen. De verdachten, een 37-jarige Jouster, een 25-jarige inwoner uit Heerenveen en een 23-jarige Workumer, zijn overgebracht naar het politiebureau. 

Drachten: aanrijding met letsel De politie heeft zaterdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Torenstraat. Een 24-jarige automobilist uit Boornbergum reed over de Torenstraat in de richting van de Kade. Op dat moment wilde een 55-jarige inwoonster uit Drachten met haar fiets de Torenstraat oversteken richting de Noorderbuurt. Een aanrijding tussen de auto en de fiets was het gevolg. Hierdoor kwam de fietster ten val. Zij is met een hoofdwond door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

 

Burgum: inbraak bedrijf De politie doet onderzoek naar een inbraak in een bedrijf aan de Lageweg. Zaterdagnacht is men via een achterdeur het pand binnengekomen. Er is een computer en een geldbedrag weggenomen. Een 34-jarige inwoner uit Burgum heeft namens het bedrijf aangifte gedaan.

 

Hurdegaryp: woninginbraak De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Rijksstraatweg. Men heeft zaterdagavond een uitzetraam ingegooid om de woning binnen te komen. Er zijn bankpassen en een geldbedrag weggenomen. De 43-jarige bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie.

 

Drachten: mishandeling en vernieling, aanhouding verdachten De politie heeft zondagnacht twee verdachten aangehouden op de Torenstraat en op de Robijnekamp voor mishandeling van een 20-jarige inwoner uit Drachten. Het slachtoffer was op de Lijsterstraat met een ketting geslagen. Bovendien had één van de verdachten met een steen een raam ingegooid. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Bij fouillering trof de politie bij de jongste verdachte een ketting en een schroevendraaier aan, die zijn in beslaggenomen.

 

Harlingen: verdachte aangehouden voor vandalisme De politie heeft zondagnacht een 19-jarige Harlinger aangehouden voor vandalisme. Hij gaf op het Noordijs een klap op een politieauto en dronk een blikje bier. De politie sprak de verdachte aan op zijn gedrag. Hierop ging de verdachte ervan door. Na een zoekslag in de omgeving kon de politie de verdachte op het Franekerend aanhouden. De verdachte is na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld.

 

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor vernieling De politie heeft zondagnacht een 17-jarige Leeuwarder aangehouden op Achter de Hoven. De politie kreeg een melding dat jongens op twee scooters geparkeerde auto’s op de Marie Louisestraat hadden vernield. De politie ontdekte op Achter de Hoven de twee scooters. Eén van de scooters werd klemgereden en de 17-jarige bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er zijn zeker zeven auto’s vernield.

 

Sneek: aanhouding verdachte voor openbare dronkenschap De politie heeft zondagnacht op de Kruizebroederstraat een 21-jarige inwoner uit Woudsend aangehouden. De verdachte was een horecagelegenheid uitgezet waar hij glazen had vernield. Buiten trapte hij tegen een auto aan waardoor de achterverlichting van de auto was vernield. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding waarna hij geboeid is overgebracht naar het politiebureau.

 

Franeker: aanhouding verdachten voor vernieling De politie heeft zondagnacht een 15-jarige inwoner uit de gemeente Menaldumadeel en een 15-jarige Franeker aangehouden voor vernieling aan auto’s. De politie betrapte de twee verdachten toen ze op de Burgemeester Juckemastraat en de Thomas de Grootstraat buitenspiegels van geparkeerde auto’s vernielden.

 

Fryslân: rijden onder invloed

De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod  en eventuele bijzonderheden.

Zaterdagavond, Ritsumastraat te Leeuwarden, 35-jarige automobilist uit Leeuwarden, 735 ugl, invordering rijbewijs.

Zaterdagavond, Zomerweg in Hurdegaryp, 22-jarige automobilist uit Leeuwarden, 455 ugl, omdat het een beginnende bestuurder betreft is het rijbewijs ingevorderd. De automobilist was de macht over het stuur kwijtgeraakt en reed daardoor tegen een boom aan. 

Zondagnacht, Rijksweg A7 in Heerenveen, 20-jarige automobilist uit Gorredijk, 765 ugl, invordering rijbewijs. De automobilist was met de auto bij de afrit Tjalleberd uit de bocht gereden en was in de berm tot stilstand gekomen. 

 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan