Fryslân, 03-08-2008 • Politieberichten van zaterdag 2 augustus 11.00 uur t/m zondag 3 augustus 11.00 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Van Der Wielenstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden twee laptops, twee mobiele telefoons, een fiets en een videorecorder weggenomen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

Holwerd: alcoholcontrole na RoggefeestDe politie heeft zaterdagochtend, evenals voorgaande jaren, een alcoholcontrole gehouden op het terugkerend verkeer van het Roggefeest op Ameland. De agenten controleerden alle bestuurders die met hun auto van de boot afkwamen. Eén beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De 21-jarige inwoner van Ferwert blies 110 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Daarnaast kreeg een 19-jarige beginnend bestuurder uit Damwoude een proces-verbaal voor een forse snelheidsovertreding. De automobilist reed op de pier met 121 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer is toegestaan.

Sneek: bromfietser gewond na aanrijdingDe politie heeft zaterdagavond op de Kerkhoflaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 23-jarige bromfietser uit Sneek gewond raakte. De man nam met zijn bromfiets een bocht te scherp. Uit tegenovergestelde richting naderde een 64-jarige automobilist uit Sneek. De bromfietser raakte de auto en kwam ten val. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Leeuwarden: politie onderzoekt diefstal auto’sDe politie onderzoekt de diefstal van de auto van een 36-jarige inwoner van Goutum. De auto werd zaterdagmiddag vanaf een terrein van een bedrijf aan de Edisonstraat weggenomen. Men forceerde het slot van een portier om binnen te komen. Later die dag werd de auto teruggevonden op de Fioringras in de stad. De auto was betrokken geweest bij een aanrijding en men had vervolgens de auto achter gelaten. Rond het tijdstip van de aanrijding werd op het Raaigras een bruine Opel Kadett met kenteken FT-08-ZG gestolen. De 34-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte. 

112Fryslan