Fryslân, 29-06-2008 • Politieberichten van zaterdag 28 juni 11.00 uur t/m zondag 29 juni 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jorwert: politie zoekt getuigen De politie is naar aanleiding van het onderzoek naar de inbraak in Jorwert afgelopen vrijdagavond nog op zoek naar getuigen. Die avond werden drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Master Fopmawei (zie ook deze berichten van zaterdag 28 juni). Daarbij werd een kluis ontvreemd. Bij hun aanhouding waren ze niet meet in het bezit van deze kluis. Vermoed wordt dat ze die tussen vrijdag 17.00 en 20.00 uur ergens tussen Jorwert en Offingawier hebben gedumpt. Wellicht dat getuigen de auto van de verdachten, een rode Audi 80 van een ouder model met een spoiler, hebben zien rijden of de inzittenden met de kluis hebben gezien. De politie wil dan graag met deze getuigen spreken. Zij worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen.

Leeuwarden: aanhouding De politie heeft zaterdagmiddag een 31-jarige inwoonster van Amsterdam aangehouden. De vrouw wilde bij een fietsenwinkel aan de Archipelweg tassen voor een vrijwel nieuwe elektrische fiets kopen. Omdat van de fiets bepaalde onderdelen waren verwijderd, vertrouwde de winkelier het niet en liet bij de leverancier het framenummer checken. Toen bleek dat de fiets onlangs was gestolen belde hij de politie. Die hield de vrouw aan op verdenking van diefstal dan wel heling.

Makkum: aanhouding na diefstal De politie heeft zaterdagmiddag een 19-jarige inwoner van Stuttgart aangehouden. De man wordt ervan verdacht van een aan De Holle Poarte afgemeerde boot een mobiele telefoon en een klein geldbedrag te hebben gestolen. Een getuige zag de verdachte de onafgesloten boot binnen gaan en meldde dat aan de 45-jarige op Vlieland woonachtige eigenaar. De politie werd gewaarschuwd, die de verdachte naar het politiebureau meenam voor verhoor. De mobiele telefoon werd overigens op aanwijzing van de verdachte in de bosjes teruggevonden.

Marssum: inbraak De politie onderzoekt de inbraak in een kantoorruimte aan de Rypsterdyk. Van het pand werd een raam geforceerd, waarna uit een kassalade een geldbedrag van ruim 1000 euro werd weggenomen. De 33-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: motorrijder gewond De politie heeft zaterdagavond geassisteerd bij een ongeval op de Drachtsterweg. Een 43-jarige automobiliste uit Leeuwarden verzuimde daar bij het linksaf slaan voorrang te verlenen aan een motor. De bestuurder van de motor, een 27-jarige Groninger, raakte bij de daarop volgende botsing gewond. Hij werd per ambulance naar het MCL overgebracht.

Heerenveen: aanhouding met nepvuurwapen De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. Eerder die avond was een melding gekomen dat er een jongeman op de het NS Station liep met een wapen. Toen de politie ter plaatse kwam werd inderdaad een jongen aangetroffen met wat bij nadere beschouwing een nepwapen bleek te zijn. Aangezien het bezit van een dergelijk wapen niet is toegestaan, werd de jongeman aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: aanhouding automobilist De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden. De auto van de Leeuwarder viel toezichthoudende agenten op het parkeerterrein bij het FEC op, omdat slechts één stadslicht brandde en de auto met behoorlijke snelheid op hen afkwam. Eén van de politieagenten gaf de auto daarop met de hand een stopteken, maar dat werd door de bestuurder genegeerd. De agent moest zelfs opzij springen om een aanrijding te voorkomen. De achtervolging werd daarop ingezet, waarbij de bestuurder de grootste moeite had zijn auto onder controle te houden. Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Balthasar Bekkerwei en kon hij worden aangehouden. De bestuurder werd naar het politiebureau overgebracht, waar de man ook een ademanalyse moest ondergaan, omdat hij gedronken bleek te hebben. Gezien de uitslag van 445 ug/l en alle andere geconstateerde feiten werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: aanhoudingen na vernielingen De politie heeft zondagmorgen vroeg een 17-jarige inwoner van Gorredijk, een 18-jarige inwoner van Heerenveen en een 16-jarige inwoner van Tijnje aangehouden op verdenking van vernieling. De aanhouding vond plaats nadat een getuige op Het Meer had gemeld dat er vernielingen werden aangericht. Op het moment dat de politie arriveerde werden de drie op heterdaad betrapt terwijl ze een hek uit de grond wilden trekken. Ze werden naar het bureau overgebracht voor verhoor. Op de Heideburen en Het Meer bleken brievenbussen, verkeersborden, tuinstoelen en beplanting te zijn vernield.

Zwagerbosch: aanhouding De politie heeft zondagmorgen vroeg een 15-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden. De verdachte was eerder aangehouden door twee inwoner van Zwagerbosch, die hem op heterdaad hadden betrapt bij het plegen van vernielingen in een tuin achter een woning aan de Boskerdwarwei. Ze wisten de verdachte in bedwang te houden tot de gewaarschuwde politie arriveerde. Die bracht de duidelijk onder invloed verkerende verdachte over naar het politiebureau. In de tuin bleken platenbakken te zijn omgegooid en vernield, waren planten uit de grond getrokken en was een dakgoot vernield.

Leeuwarden: woninginbraak De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Hollanderstraat. Daarvan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een raam geforceerd, waarna onder meer een laptop werd weggenomen. De 26-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: woninginbraak De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Gale Hamkesstraat. In de nacht van zaterdag op zondag werd van de woning een deur geforceerd. Vervolgens werden onder meer een Tv-toestel en een spelcomputer ontvreemd. De 23-jarige bewoner deed aangifte. 

112Fryslan