Politieberichten Van: Zaterdag 28 Juli 11.00 uur t/m Zondag 29 Juli 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Buitenpost: bromfietser gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft zaterdagochtend op de Voorstraat een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 18-jarige bromfietser uit Burgum gewond raakte. De bestuurder had met zijn bromfiets een trottoirband geraakt en kwam daardoor ten val. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Berlikum: inbraak in woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Hofsleane. Tussen vrijdagochtend en zaterdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de woning werden een tv, twee computers en een geldbedrag weggenomen. De bewoners moeten nog aangifte doen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Heerenveen: automobiliste gewond na aanrijdingDe politie heeft zaterdagmiddag op de Oranje Nassaulaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 30-jarige automobiliste uit Heerenveen gewond raakte. Een 76-jarige automobilist uit Dalfsen had net de afrit van de A32 genomen en stond beneden te wachten. Tijdens oprijden zag hij vermoedelijk de automobiliste uit Heerenveen, die van rechts kwam, te laat en een aanrijding was het gevolg. De vrouw werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: meerdere auto’s bekrastDe politie onderzoekt de vernieling van meerdere auto’s op een parkeerterrein achter de Stinzenflora. De auto’s werden tussen vrijdagmiddag en zaterdagavond met een scherp voorwerp bekrast. De eigenaren hebben aangifte gedaan bij de politie.

Sneek: kinderen gewond na aanrijdingDe politie heeft zaterdagmiddag op de Harste een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij twee kinderen uit Nijland, leeftijd onbekend, gewond raakten. Een 54-jarige inwoner van Nijland zat samen met zijn twee kinderen in een brommobiel. De man raapte een gevallen koekje op. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. De twee kinderen werden per ambulance ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: brand in containerDe politie onderzoekt de brandstichting in een papiercontainer aan de Bachstraat. In de nacht zaterdag op zondag hadden onbekenden de container in brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

Joure: politie houdt automobiliste aan voor gevaarlijk rijgedragDe politie heeft zaterdagavond op de Sewei een 32-jarige automobiliste uit Sneek aangehouden op verdenking van hinderlijk en gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van drugs en/of medicijnen. De automobiliste viel op omdat de bumper van haar auto ontbrak. Tevens zagen de agenten dat de vrouw slingerde, waarbij ze veelvuldig op de verkeerde weghelft terechtkwam. Na een stopteken probeerde de bestuurster de politieauto via de berm in te halen. Uiteindelijk lukte het de agenten om de auto te laten stoppen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ze bleek niet onder invloed van alcohol te verkeren. Hierop werd bij de automobiliste een bloedproef afgenomen omdat er vermoeden bestond dat ze onder invloed van drugs en/of medicijnen verkeerde. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de vrouw het politiebureau verlaten.

Leeuwarden: politie houdt acht verdachten aan voor mishandelingDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Harlingerstraatweg de inzittenden van twee auto’s uit Den Helder aangehouden op verdenking van mishandeling. De groep, vier vrouwen van 26, 20, 18 en 18 jaar en vier mannen van 27, 20, 20 en 17 jaar, had ruzie gekregen in de Oude Doelesteeg. Een 22-jarige vrouw uit Goutum en 20-jarige man uit Leeuwarden werden daarbij geslagen. De twee slachtoffers kregen hulp van meerdere Leeuwarders waarop de groep uit Den Helder er vandoor ging. Omdat de politie beschikte over goed signalement, zowel van de verdachten als van de voertuigen, kon de groep op de Harlingerstraatweg worden aangehouden. De acht werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Formerum: politie houdt verdachte aan voor mishandelingDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op een camping aan Formerum Zuid een 18-jarige inwoner van Nootdorp aangehouden op verdenking van mishandeling.  De verdachte was eerder die avond ook al aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was na een avondje stappen met de taxi naar de camping gebracht. Er ontstond onenigheid omdat de jongen in de taxi had overgegeven. Omdat de verdachte zijn eigen geboortedatum niet kon geven werd hij overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten. Eenmaal terug op de camping ging het wederom mis. De verdachte viel de eigenaar aan en sloeg ook nog één van de campinggasten. Een beveiligingsmedewerker wist de verdachte in bedwang te houden en over te dragen aan de politie. De inwoner van Nootdorp werd wederom overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Fryslân: politie pakt zeven bestuurders onder invloedDe politie heeft zaterdagavond en –nacht tijdens reguliere controles in de provincie acht bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. In vier gevallen werd naast een proces-verbaal en een rijverbod ook het rijbewijs ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijd en plaats van controle, bestuurder, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):Zaterdag, 20.30 uur, Kwelderweg in Munnekezijl, een 64-jarige automobilist uit Veenwouden, 610 ug/l, bestuurder viel op omdat hij geen gordel droeg.Zondag, 02.30 uur, Spoorstraat in Harlingen, een 28-jarige automobilist uit Harlingen, 650 ug/l. Zondag, 02.50 uur, Van Swinderenstraat in Balk, een 23-jarige beginnend bestuurder uit Lemmer, 445 ug/l.Zondag, 04.10 uur, Baljeestraat in Leeuwarden, een 34-jarige automobiliste uit Bakkeveen, 690 ug/l.

 

112Fryslan