Politieberichten Van: Zaterdag 26 Januari 13.00 uur t/m Zondag 27 Januari 13.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lemmer: verdachte aangehouden voor mishandeling De politie heeft zaterdagavond op de Plattedijk een 29-jarige inwoner uit Lemmer aangehouden voor mishandeling. De verdachte had onenigheid met een 41-jarige inwoner uit Lemmer en gaf hem een klap tegen zijn gezicht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

 

Leeuwarden: verdachte aangehouden met drugs De politie heeft zondagnacht een 44-jarige Sneker aangehouden op de Wirdumerdijk. De verdachte had een paar gram cocaïne bij zich, hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie heeft de drugs inbeslaggenomen.

 

Lemmer: inbraak woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Kemphaan. Hier is ingebroken tussen zaterdag 09.00 uur en zondag 01.00 uur. Na het forceren van een raam is men de woning ingekomen. Uit de woning zijn een LCD tv, juwelen en de autosleutel weggenomen. Ook de auto van de bewoners is gestolen. De 58-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan bij de politie.

 

Heerenveen: overval tankstation De politie onderzoekt een overval die vrijdagavond plaatsvond op een tankstation aan de Burgemeester Falkenaweg. Een 41-jarige medewerker uit Heerenveen werd daar omstreeks 21.00 uur door een voor hem onbekende man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. Hij moest de inhoud van de kassa geven, een bedrag van enkele honderden euro’s. De overvaller verdween daarna op een fiets. De gewaarschuwde politie heeft de omgeving met verschillende eenheden afgezocht, maar niemand meer aangetroffen. De politie heeft ook buurtonderzoek gedaan. Het signalement van de verdachte luidt: man in de leeftijd van 20 tot 30 jaar, lengte ca 1.70 meter. De verdachte sprak Nederlands en droeg een beigekleurige broek, een zwart fleecejack met capuchon en een zwarte bivakmuts. De politie wil graag in contact met mogelijke getuigen, zij worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen. 

 

Leeuwarden: aanrijding met dodelijke afloop Zaterdagavond heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Egelantierstraat tussen een 21-jarige fietser uit Leeuwarden en een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden. Door de aanrijding raakte de fietser zwaar gewond. In afwachting van de politie en de ambulance hebben omstanders direct eerste hulp verleend. Het slachtoffer is met de ambulance naar het MCL overgebracht waar hij later op de avond is overleden aan zijn verwondingen. De politie heeft de automobilist voor een ademanalyse en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek niet onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 

Leeuwarden: beroving De politie doet onderzoek naar een beroving van een 31-jarige inwoner uit Leeuwarden. De man liep zondagnacht op het Herenwaltje waar hij werd beroofd van zijn portemonnee en zijn mobiele telefoon. Hij liep hierbij een bloedend gezicht op en had pijn aan zijn ogen. Hij is voor behandeling naar het MCL overgebracht.

 

Raerd: aanrijding met dodelijke afloop Zaterdagavond heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Snitserdyk tussen een 26-jarige automobilist uit Raerd en een 20-jarige fietser uit Raerd. Door de aanrijding raakte de fietser zwaar gewond. De automobilist alarmeerde de hulpdiensten en verleende eerste hulp. Ambulancepersoneel heeft geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, hij overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie heeft de automobilist verhoord. Bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 

Kollum: verdachte aangehouden voor vernieling De politie heeft zondagnacht een 17-jarige jongen uit Zwaagwesteinde aangehouden. Een 51-jarige taxichauffeur uit Kollum verklaarde dat hij wachtte met wegrijden tot de groep jongeren in de taxi zat. Op dat moment trapte een jongen met kracht de deur van de taxi dicht waardoor de deur en het slot werd vernield. De verdachte wilde niet meewerken aan een schadevergoeding, hierop werd de politie gebeld waarna hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

 

Fryslân: rijden onder invloed Zaterdagavond, Rijksweg A32 Oldeholtwolde, 22-jarige automobilist uit Noordwolde, 230 ugl. De automobilist reed slingerend over de weg en  reed enkele keren tegen de rechter vangrail aan. De verdachte is een beginnende bestuurder, de politie heeft het rijbewijs ingevorderd.

 

Zaterdagavond, De Meer in Drachten, 29-jarige automobilist uit Drachten, 795 ugl, invordering rijbewijs.

 

Zondagnacht, Bredyk in Wytgaard, 34-jarige automobilist uit Leeuwarden, 870 ugl, invordering rijbewijs.

 

Zondagnacht, Lytshuzen in Heeg, 28-jarige automobilist uit Oosterwolde, 1080 ugl, invordering rijbewijs. De verdachte was met de voorkant van zijn auto in de sloot gereden, hij verklaarde dat hij moest uitwijken waardoor hij twee palen raakte.

 

Zondagnacht, Eibertsbek in Drachten, 23-jarige automobilist uit Bakkeveen, 590 ugl, invordering rijbewijs.

 

Zondagochtend, Oostersingel in Leeuwarden, 25-jarige automobilist uit Leeuwarden, 885 ugl. Het rijbewijs van de verdachte was ongeldig in verband met eerder rijden onder invloed van alcohol. 

 

112Fryslan