Politieberichten Van: Zaterdag 23 December 11.00 t/m Zondag 24 December 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Akkrum: automobilist maakt weinig indruk op politieZaterdag om 15.00 uur reed een 27-jarige automobilist uit Leeuwarden achter een opvallende politiewagen op de Rijksweg A32 bij Akkrum, richting Heerenveen. De politiewagen reed rechtdoor naar Heerenveen, de Leeuwarder moest de afslag Akkrum nemen en vond het nodig om op de uitvoegstrook nog gas bij te geven, dit om de politiewagen nog even rechts voor bij te rijden. Hierdoor verloor de man uit Leeuwarden in de bocht naar rechts de macht over het stuur, raakte in een slip, maakte een draai om zijn as, reed een paaltje omver, reed tegen de betonnen geluidswal en ramde tegen een lantaarnpaal om vervolgens tot stilstand te komen. Hierdoor raakte de achteras los en ook de voorwielen stonden niet meer goed onder de auto. De bestuurder bleef ongedeerd, zijn auto werd afgesleept.

Sneek: diefstal MercedesDe politie onderzoekt de diefstal van een groene Mercedes 408d-xi, met het kenteken VF – XZ – 23. De auto stond geparkeerd in de Liaukemastraat en is gestolen tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 09.00 uur. Het betreft een groene vrachtwagen met auto-ambulance, waar zijschotten opzitten. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Sneek.

Nij Beets: aanrijding met drank in het spelDe politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Gorredijk. De man reed zaterdagmiddag op de Swynswei, nam een bocht te kort, verloor hierdoor de macht over het stuur en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal en een schrikhek. De auto is total loss en afgesleept. De bestuurder had slechts een bult op zijn hoofd. Op het bureau blies de man 655 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Leeuwarden: rijden tijdens rijdontzeggingDe politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Drachtsterweg. De man blies 485 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur. Dit rijverbod duurde tot 21.38 uur. Om 20.45 uur zag de politie de man echter weer rijden, ditmaal op De Houn. De man is hierop wederom meegenomen naar het bureau. De man moest weer blazen. Ditmaal blies hij 495 ug/l, goed voor een rijverbod van weer vijf uur.

Tystsjerk: verdachte aangehoudenDe politie heeft zondag omstreeks 03.00 uur een 19-jarige inwoner van Burgum aangehouden op de Zomerweg. De man had net daarvoor een brievenbus van een woning aan de Jister vernield. De verdachte bekende op het bureau te Leeuwarden de vernieling.Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Tytsjerk.

Drachten: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft zondag omstreeks 03.50 uur het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Drachten ingevorderd. De man reed op de Gauke Boelensstraat, waar hij door de politie werd gecontroleerd. Op het bureau blies de man 675 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en invordering van het rijbewijs.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft zondag omstreeks 05.35 uur het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Heerenveen ingevorderd. De man reed op de Groeneweg, waar hij door de politie werd gecontroleerd. Op het bureau blies de man 570 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur en invordering van het rijbewijs.

Beetsterzwaag: 8 Vervelende Agenten AangehoudenDe politie heeft in de vroege zondagochtend 8 Agenten uit Beetsterzwaag aangehouden. De Agenten liepen over de Hoofdweg. Waar ze net vandaan kwamen lagen vele bierflesjes. Ook werd hard geschreeuwd. Op de vraag van de politie of het wat rustiger kon, werd niet gereageerd. Ook op de vraag of de Agenten zich wilden verwijderen werd niet gereageerd. Hierop werd een 18-jarige man aangehouden. Omdat een 16-jarig meisje zich hiermee wilde bemoeien werd zij ook aangehouden. Een 17-jarige Agent ging hierop de politie beledigen, ook hij werd aangehouden. De overigen bleven de politie uitschelden en beledigen. Een 16-jarige Agent is door een buurtbewoner aangehouden, omdat de verdachte bij hem door de tuin liep. Uiteindelijk zijn ook de laatste 4 Agenten aangehouden en overgebracht naar het bureau in Drachten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan