Politieberichten Van: Zzaterdag 20 Januari 11.00 uur t/m Zondag 21 Januari 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Harlingen: ongeval met letselDe politie heeft zaterdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op de kruising Zuidwalweg en Haulewei. Een 20-jarige automobilist uit Heerenveen verzuimde daar voorrang te verlenen aan een 25-jarige automobilist uit Harlingen, met een botsing als gevolg. Twee passagiers die bij de Harlinger in de auto zaten, een 22-jarige plaatsgenote en een 22-jarige inwoonster van Tzum, liepen daarbij nek- en hoofdletsel op. Beiden werden per ambulance naar het MCL overgebracht. Na behandeling aldaar konden zij weer huiswaarts.

Harlingen: inbraakDe politie onderzoekt een inbraak in een horecabedrijf aan de Klipperstraat. Onbekenden vernielden daar in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruit, waarna twee potten met muntgeld werden weggenomen. De munten hebben een totale waarde van enkele tientallen euro’s. Een 43-jarige inwoner van Harlingen deed aangifte.

Ureterp: overval tankstationDe politie onderzoekt een overval die zaterdagavond plaatsvond op een tankstation aan de Weibuorren. Een 19-jarige pompbediende uit Ureterp werd daar omstreeks 18.30 uur door een hem ombekende jongeman met een mes bedreigd. Hij moest de inhoud van de kassa geven, een bedrag van enkele honderden euro’s. De overvaller verdween daarna weer in de richting van het centrum van Ureterp. De gewaarschuwde politie heeft de omgeving nog met verschillende eenheden afgezocht maar niemand meer aangetroffen. Het signalement van de overvaller luidt: leeftijd tussen de 18 en 20 jaar, lengte ca. 1,80 meter, normaal postuur, smal, enigszins pokdalig gezicht, donkerblond haar, blanke huidskleur. De jongen sprak Nederlands en was gekleed in een donkere driekwart lange jas met capuchon die hij over een baseballpet droeg. De politie wil graag in contact met mogelijke getuigen, zij worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen.

Dokkum: aanhouding na vernielingDe politie heeft zaterdagavond een 15-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten zagen een groep personen op het terrein van een bedrijf aan de Rondweg-West. Toen men de politieauto zag maakte de groep zich onmiddellijk uit de voeten. Eén jongen kon desondanks worden aangehouden en werd naar het politiebureau overgebracht. De jongen gaf toe een ruit van een bedrijfspand te hebben vernield. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal werd hij aan zijn inmiddels gewaarschuwde ouders overgedragen.

Leeuwarden: aanhouding na beledigingDe politie heeft zaterdagavond een 15-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van belediging. De jongen vond het nodig een politieagent te beledigen toen hij langs het politiebureau aan de Gardeniersweg fietste. Hij werd daarop aangehouden, waarna proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Oosterwolde: aanhouding drugsDe politie heeft zaterdagavond op het Noord drie mannen aangehouden wegens het bezit van harddrugs. De drie werden in hun auto staande gehouden na een melding van een getuige. Ze bleken in het bezit et zijn van een aantal bolletjes harddrugs. De drie, een 33-jarige inwoner van Schiedam, een 27-jarige inwoner van Rotterdam en een inwoner van Drachten (leeftijd onbekend) werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hun auto werd in beslag genomen.

Opeinde: aanrijding onder invloedDe politie heeft zaterdagavond een 20-jarige automobilist uit Drachten aangehouden, die betrokken was bij een aanrijding op de Kommisjewei en onder invloed bleek te zijn. De man was achterop een voorganger, een 51-jarige automobilist uit Wolvega, gebotst. Hij moest op het bureau een ademanalyse ondergaan met 550 ug/l als resultaat. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Halingen: aanhouding na eenzijdig ongevalDe politie heeft zaterdagavond een 22-jarige Harlinger aangehouden die op de Leeuwerik een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. Rond middernacht kreeg de politie een melding dat op genoemde weg een auto tegen een boom was gebotst. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze een zwaar beschadigde auto tegen een boom aan, maar geen inzittenden. Korte tijd later dook ineens de Harlinger op, die toegaf in de auto te hebben gereden. Omdat hij niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs en in de auto had gereden zonder toestemming van de eigenaar, werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Sintjohannesga: aanhoudingDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlân aangehouden op verdenking van handel in harddrugs De man werd in zijn woning aangehouden, nadat eerder die avond in een horecagelegenheid aan de Streek in Sintjohannesga een 27-jarige inwoner van Heerenveen onwel was geworden en per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen moest worden overgebracht. Volgens getuigen had de Heerenvener GHB gekocht van de eerder genoemde verdachte. Deze werd daarop korte tijd later in zijn woning aangetroffen en bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid GHB. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor nader onderzoek en verhoor. De onwel geworden inwoner van Heerenveen kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Leeuwarden: aanhoudingen na mishandelingDe politie heeft zondagmorgen vier personen aangehouden in en bij een horecagelegenheid aan de Nieuwestad. De vier, twee inwoners van Burgum van 30 en 32 jaar, een 22-jarige inwoner van Tytsjerk en een 26-jarige inwoonster van Tystjerk, waren betrokken bij een massale vechtpartij die zich afspeelde in de toiletten van de horecagelegenheid. Een groep personen was daar in gevecht geraakt met elkaar en met een aantal portiers. Met moeite wisten gewaarschuwde politieagenten de portiers te ontzetten en de groep uit elkaar te halen. Daarbij werd ook op de agenten ingeslagen. De vier verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Workum:diefstal lood en koperDe politie onderzoekt de diefstal van een hoeveelheid lood en koper van het gemeentehuis aan de Merk. Onbekenden hebben daar tussen afgelopen woensdag en vrijdag circa 40 meter lood ontvreemd, die was aangebracht als waterkering tussen de muur en de dakbedekking van het pand. Tevens werd 40 meter koperdraad weggenomen die dienst deed als bliksemafleiding. Een 56-jarige inwoner van Workum deed namens de gemeente aangifte.

 

112Fryslan