Fryslân, 19-07-2008 • Politieberichten van zaterdag 19 juli 07.00 uur t/m zondag 20 juli 11.00 uur

Schettens: gestolen auto te waterDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een personenauto die geparkeerd stond aan De Rog in Makkum. Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat er langs de Van Osingaweg een auto in het water lag. Aangezien er in of bij de auto geen bestuurder werd aangetroffen is onmiddellijk een zoekactie op touw gezet, waarbij ook enkele duikers van de brandweer zijn ingezet. Er werd echter niemand aangetroffen. Bij berging van de auto bleek dat deze gestolen was vanaf bovengenoemd adres. De 37-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Jistrum: fietsster ten valDe politie heeft zaterdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op het Langhof. Een 73-jarige fietsster uit Kootstertille was daar door nog onbekende oorzaak ten val gekomen. De fietsster werd met vermoedelijk een gebroken heup per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.Damwoude: aanrijding met letselDe politie heeft zaterdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Kooilaan. Een 45-jarige tractorbestuurder uit Augsbuurt was daar op de Kruising met de Tjeerd Foekeslaan linksaf geslagen, terwijl hij juist op dat moment door een auto werd ingehaald. De bestuurder daarvan, een 74-jarige inwoner van Rinsumageest kon een aanrijding niet meer voorkomen. Waarschijnlijk heeft de tractorbestuurder geen richting aangegeven. Beide bestuurders liepen bij de aanrijding letsel op en werden per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd.

Drachten: auto in beslag genomenDe politie heeft zaterdagavond het rijbewijs in beslag genomen van een 41-jarige inwoner van Drachten. Bij een controle op De Singel bleek de man zonder rijbewijs in een onverzekerde auto te rijden. Zijn auto werd daarop in beslag genomen, aangezien dit al de tweede keer in korte tijd was.

Leeuwarden; aanrijdingDe politie heeft zaterdagavond hulp verleend bij een aanrijding op de Verlengde Schrans. Een 22-jarige automobilist had daar bij het linksaf slaan een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 64-jarige inwoner van Someren, over het hoofd gezien. Een vrijwel frontale aanrijding was het gevolg. Twee vrouwen, die bij de automobilist uit Someren in de auto zaten, werden voor onderzoek per ambulance naar het MCL vervoerd.

Engelum: eenzijdig ongeval met vier gewondenDe politie heeft zondag omstreeks 02.00 uur hulp verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Sirtemawei, Daarbij liepen vier personen, allen woonachtig in Menaldum, letsel op. De 29-jarige bestuurder was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt, waarna zijn auto via een boom in een sloot langs de weg tot stilstand kwam. Hijzelf en twee andere inzittenden konden op eigen kracht uit de auto komen. Een vierde 24-jarige inzittende moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en werd met naar het zich liet aanzien ernstig letsel per ambulance naar het MCL overgebracht. De overige drie inzittenden werden eveneens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder en een 17-jarige passagier konden na behandeling daar weer naar huis. Een 18-jarige passagier werd voor behandeling opgenomen.

Sneek: aanhoudingenDe politie heeft zondag omstreeks 04.00 uur een 17-jarige inwoner van Sneek en een 19-jarige inwoner van de gemeente Gaasterlân-Sleat aangehouden. De twee bemoeiden zich met een opstootje op de Kleine Kerkstraat waar de politie een einde aan wilde maken. Daarbij ontstond enig duw- en trekwerk, waarbij beide verdachten politieagenten hinderden en in één geval zelfs sloegen. De twee werden daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tijdens dat vervoer beledigde en bedreigde de 19-jarige verdachte de politieagenten. Ook daarvoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: betrapte inbrekers ontkomenDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag gezocht naar de daders van een inbraak in een schoolgebouw aan de Cornelis Trooststraat. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf had in het gebouw twee jongens aangetroffen en geprobeerd hen aan te houden. De twee waren echter gevlucht, waarna de politie in en om het schoolgebouw een zoekactie op touw zette. Deze bleef zonder resultaat. De daders waren het schoolgebouw binnengekomen door een raam te forceren. Voor zover bekend werd niets meegenomen.

Fryslân: onder invloedParrega, Horstweg, zaterdag 23.00 uur, 23-jarige beginnend automobilist uit Workum, 430 ug/l, rijbewijs ingevorderd.Heerenveen, Turfsteker, zaterdag 23.00 uur, 38-jarige automobilist uit Heerenveen, 625 ug/l, geen rijbewijs.Harlingen, Havenplein, zondag 03.45 uur, 43-jarige bromfietser uit Harlingen, blaaspoef mislukte, bloedproef afgenomen, rijverbod voor 12 uren.

 

112Fryslan