Politieberichten Van: Zaterdag 14 Oktober 11.00 uur t/m Zondag 15 Oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: inbraak bedrijfDe politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Jupiterweg. Zaterdag werd daar tussen 17.15 en 21.25 uur een raam vernield, waarna een computer werd weggenomen. Een 38-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen: onder invloedDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 60-jarige automobilist uit Heerenveen staande gehouden omdat hij onder invloed was. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag, waarbij hij regelmatig op de verkeerde weghelft terechtkwam. Op het bureau blies hij 615 ug/l. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.

Leeuwarden: poging brandstichting autoDe politie is op zoek naar een nog onbekende man, die zondag omstreeks 00.30 uur heeft geprobeerd een op de Hortensiastraat geparkeerd staande bestelauto in brand te steken. Een getuige zag bij de bestelbus een lichtflikkering en vervolgens een onbekende man weglopen. Toen de getuige poolshoogte ging nemen zag hij dat geprobeerd was de bus in brand te steken maar dat het vuur uit zichzelf was gedoofd. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de omgeving nog naar de onbekende man gezocht maar niemand aangetroffen. Zijn signalement luidt: man met blanke huidskleur, ca. 1,90 meter lang, normaal postuur, gekleed in spijkerjack en lichte broek. De man droeg  een zwarte tas over zijn schouder.

Joure: mishandelingDe politie onderzoekt de mishandeling van een 18-jarige inwoner van Drachten, zondagmorgen om 03.30 uur op de Midstraat. Het slachtoffer liep daar toen twee hem onbekende mannen tegen hem begonnen te praten. Eén van de twee gaf hem plotseling een vuistslag in zijn gezicht, waarbij hij letsel opliep aan onder meer zijn neus en wenkbrauw. De dader was een blanke man met kort donkerblond haar, ca. 1,80 tot 1,90 meter lang, ongeveer 22/23 jaar oud en droeg een blauw poloshirt

Joure: coniferenbrandenDe politie onderzoekt brandstichting in twee coniferenhagen in de nacht van zaterdag op zondag. Omstreeks 05.15 uur werd gemeld dat een haag aan de Roer in brand stond. Deze kon door de eigenaren met een tuinslang worden geblust. Rond hetzelfde tijdstip ontstond er ook brand in een haag de Bakboard. Deze werd door de brandweer geblust.

Heerenveen: aanhoudingen na vechtpartijDe politie heeft zondagmorgen vroeg een 29-jarige Leeuwarder, een 22-jarige inwoner van Heerenveen en een 19-jarige inwoner van Dokkum aangehouden. Zij waren alledrie betrokken bij een vechtpartij op de Crackstraat tussen twee groepen personen. Die hadden eerder die nacht al onenigheid gehad in een horecagelegenheid waarvoor de politie was gewaarschuwd. Toen die arriveerde leken de gemoederen weer gesust en ging men uit elkaar. Korte tijd later ging men toch weer met elkaar op de vuist, waarbij de drie eerder genoemde personen werden aangehouden.

BRON: www.politie.nl.friesland (Persberichten)

112Fryslan