Fryslân, 15-06-2008 • Politieberichten van zaterdag 14 juni 11.00 uur t/m zondag 15 juni 11.00 uur

Ameland: mishandelingen en inbraakDe politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 22-jarige man uit Hoorn (NH). Hij werd vrijdagnacht op de Jan van Eijckweg in Nes meerdere malen geslagen door twee mannen. De aanleiding is niet bekend. Het slachtoffer liep een lichte hersenschudding, een gekneusde kaak en hoofdwonden op. Hij heeft zich bij de huisarts laten behandelen. De politie heeft zaterdag een verdachte gehoord. Het betreft een 21-jarige man uit Hilversum. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt nog voortgezet. Ook een 20-jarige jongen uit Buren (Fr) deed aangifte van mishandeling in dezelfde nacht. Dat gebeurde op het strand. Hij brak daarbij een botje in zijn hand.  Verder werd ’s nachts ingebroken in een woning aan de Duinweg onder Nes. De deur werd met geweld opengebroken en er werden twee fietsen gestolen. Een van de fietsen werd dezelfde dag teruggevonden. De 54-jarige bewoonster deed aangifte. Drachten: papagaaien gestolenDe politie heeft zaterdag een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een kooi met papagaaien. De blauwe kooi, één bij één en 1,80m hoog, stond in de centrale hal van een flatgebouw aan het Oud Ambacht en werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. In de kooi zaten vier volwassen vogels, twee jongen en twee of drie eieren. Een 58-jarige bewoner deed aangifte.

Harlingen: aanrijding met letsel De politie heeft zaterdagmiddag een hulp verleend bij een aanrijding tussen een scooter en een auto op de Kimswerderweg. De bestuurder van de scooter, een 16-jarige jongeman uit Sexbierum, zag dat te laat dat de auto voor hem afremde en botste achterop de auto. Zowel de bestuurder als zijn passgier, een 14-jarige meisje uit Harlingen, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De 25-jarige bestuurder van de auto uit Harlingen bleef ongedeerd.

Leeuwarden: inbraak bedrijf De politie heeft zaterdag een inbraak in een bedrijf aan het Zuiderplein onderzocht. Tussen vrijdag- en zaterdagmiddag kwam men binnen na het forceren van de achterdeur. Er zijn twee beeldschermen en een laptop gestolen. Een 43-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Noardburgum: man met wapen aangehoudenDe politie heeft zaterdagavond een 25-jarige man uit Twijzelerheide aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. Volgens getuigen zou de man een vuurwapen in zijn broek hebben. Toen de politie hem op de Rijksstraatweg controleerde, bleek hij inderdaad een pistool in zijn broeksband te dragen. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Westergeest: auto te water De politie heeft zaterdagavond geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Trekwei, waarbij een auto te water raakte. De bestuurder, een 26-jarige man uit Kootstertille, verloor een moment zijn aandacht op de weg en kwam in de berm terecht. Hij verloor de macht over het stuur en belandde in de Trekvaart. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: laptop gestolen bij inbraakDe politie heeft zaterdagavond een inbraak in een woning aan de Pieter Stuyvesantweg onderzocht. Men kwam binnen door een raam open te breken. Uit de woning werd een laptop gestolen. De 21-jarige bewoonster deed aangifte.

Berlikum: drie gewonden na ruzie De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van twee mannen en vrouw in een horecagelegenheid in het centrum van Berlikum. Zondag rond 02.00 uur werd een 17-jarige meisje uit Menaldum bij haar middel gepakt door een onbekende man. Het meisje en haar vriend waren daar niet van gediend en er ontstond een duw- en trekpartij. Daarbij werden ook een 22-jarige en een 16-jarige man uit Tzummarum geslagen. De tweede kreeg een klap met een barkruk en de eerste raakte gewond in zijn gezicht, vermoedelijk door een bierglas. Ook het meisje raakte gewond en buiten bewustzijn. Hoe dat is gebeurd, is nog onduidelijk. Alle drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De volledige toedracht is nog niet duidelijk.

Gorredijk: man gestokenDe politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 25-jarige man uit Gorredijk. Zondagochtend rond 04.15 uur fietste hij over de Stationsweg met een groep anderen. De Gorredijkster werd ingehaald door een auto, die voor hem stopte en waar twee mannen uitstapten. De twee liepen naar hem toe en staken hem met een scherp voorwerp in zijn rug. Daarna stapten de twee weer in en reden weg. De groep fietste nog een klein stukje door maar stopte toch en belde de politie. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hij verkeert niet in kritieke toestand. Van de daders en de auto werd door de getuigen een goed signalement gegeven. Dit leidde naar een woning in Gorredijk. Daar werden de verdachten, een 33-jarige man uit Gorredijk en een 37-jarige man uit Easterein, aangehouden op verdenking van poging doodslag. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan

})