Politieberichten Van: Zaterdag 13 Januari 11.00 uur t/m Zondag 14 Januari 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sneek: gestolen auto teruggevondenDe VW Vento die in de nacht van vrijdag op zaterdag was gestolen vanaf de Wijde Noorderhorne (zie ook de politieberichten van zaterdag 13 januari) is weer terug gevonden en wel op de Gedempte Pol te Sneek. De auto is afgesleept, waarna de technische recherche de wagen zal onderzoeken. Opvallend is dat er geen braakschade aan de auto kan worden geconstateerd.

Stiens: vernielingen aan winkelDe politie onderzoekt vernielingen bij en aan een winkel aan de Wythusterwei. De vernielingen zijn vrijdagavond laat gepleegd. Drie ramen van de winkel zijn vernield, evenals twee posterhouders en een aantal vlaggen. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Stiens.

Drachten: inbraak woningDe politie onderzoekt de inbraak in een woning aan het Zetveld, waarschijnlijk gepleegd in de vroege zaterdagochtend. Men kwam binnen door het forceren van een raam aan de achterkant. Er is in ieder geval een televisie gestolen. De technische recherche zal een onderzoek instellen, een buurtonderzoek bleef zonder resultaat.

Drachten: drie auto’s beschadigdDe politie onderzoekt de vernielingen aan drie auto’s, die geparkeerd stonden aan de Oudeweg. De vernielingen zijn gepleegd in de nacht van vrijdag op zaterdag. Vooral de ramen van de auto’s moesten het ontgelden. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Drachten.

Appelscha: diefstal golftasDe politie onderzoekt de diefstal van een golftas met 14 clubs, met een gezamenlijke waarde van circa 2.500 euro. De diefstal werd gepleegd bij een clubhuis aan de Hildenberg. Aangifte is gedaan door een 49-jarige inwoner van Maarssen.

Twijzel: twee rijbewijzen ingevorderdDe politie heeft zaterdag twee dames aangehouden die veel te veel hadden gedronken. Op de Wedzebuorren werd omstreeks 18.40 uur een 38-jarige automobiliste uit Leeuwarden, met in de auto een vriendin, gecontroleerd. De vrouw bleek te veel te hebben gedronken. Omdat de vrouw zich zeer recalcitrant gedroeg werd ze geboeid overgebracht naar het bureau. Hier blies de vrouw 1000 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur, ook het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Omstreeks 19.45 uur werd de auto weer gecontroleerd, ditmaal op de Koekoekswei te Sumar. Nu bleek dat de vriendin, een 36-jarige automobiliste uit Leeuwarden, het stuur had overgenomen. Ook deze vrouw moest blazen: ze blies 960 ug/l, ook goed voor een rijverbod van 12 uur en invordering van het rijbewijs. Wegens recidive is het voertuig in beslag genomen.

Drachten: overval op benzinestationDe politie onderzoekt de overval op een benzinestation aan de Zuiderdwarsvaart, gepleegd op zaterdag omstreeks 18.25 uur. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en heeft de omgeving met diverse eenheden afgezocht naar de verdachte. De man had bij binnenkomst geld geëist en hield in zijn hand een onbekend voorwerp. Hierop kreeg hij het aanwezige geld. De man heeft een bleek gezicht, droeg een bruine jas tot op de heupen en een baseballpet. De man werd niet meer aangetroffen. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoonster van Drachten.

Drachten: bestuurder aangehouden na korte achtervolgingDe politie zag zaterdagavond een auto, bestuurd door een 37-jarige automobilist uit Drachten, met hoge snelheid over de Lange West rijden. Hierop kreeg de man een stopteken, dat echter werd genegeerd. De auto reed hierop naar de Kuiperssingel, linksaf Oudeweg, linksaf Brouwerssingel, linksaf Oud Ambacht, linksaf Kuiperssingel, waar de bestuurder de wagen tot stilstand bracht. De man bleek te hebben gedronken, op het bureau blies hij 330 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Ook gaf hij aan stom te hebben gehandeld. De man kreeg tevens proces-verbaal voor het negeren van het stopteken.

Heerenveen: aanhouding na verlaten plaats ongevalDe politie heeft zaterdagavond een 26-jarige automobilist uit Luinjeberd aangehouden op de Crackstraat. De man had net daarvoor een geparkeerde auto aangereden op de Zonnebloemstraat en was doorgereden. De politie wist dat de weggereden auto schade had en herkende hieraan de auto. De man bleek te hebben gedronken, op het bureau blies hij 465 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en de invordering van het rijbewijs.

Dokkum: tractorbestuurder, die winkel beschadigt, aangehoudenDe politie heeft zaterdagavond een 17-jarige inwoner van Dokkum aangehouden. De man was eerder die avond tegen de muur van een winkel aan de Houtduif gereden. De muur was door de aanrijding kapot en ontzet. Via getuigen kwam de politie bij de 17-jarige terecht. Waarschijnlijk is diverse keren met opzet tegen de gevel aangereden. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoner van Dokkum. De verdachte is overgebracht naar het bureau in Leeuwarden en ingesloten.

Wolvega: rijden onder invloedDe politie heeft zaterdagavond een 34-jarige automobilist uit Marknesse gecontroleerd op de Van Nijm Schonegevelstraat. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, gaf in eerste instantie een valse naam op en ook had de auto gladde banden. Hierop is de man overgebracht naar het bureau. Hier heeft een GGD-arts bloed afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs verkeerde.

Leeuwarden: aanhouding verdachteDe politie heeft zondagochtend een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op de Nieuwestad. De politie zag dat de man met kracht enkele malen tegen het raam van een winkel had geschopt. Hierdoor werd het raam van circa 3 bij 3 meter vernield. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Grou: twee verdachten aangehoudenZondagochtend ontstond onenigheid in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. Hierbij werd een fiets vernield, alsmede een paar ruiten. De politie heeft twee inwoners van Reduzum, 19 en 25 jaar, op de Doorbraak aangehouden voor vernieling. Ook is een meisje (woonplaats en leeftijd niet bekend) met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Marrum: auto te water, bestuurder toch gevondenDe politie trof zondag omstreeks 03.00 uur een auto te water aan de Ljouwerterdyk. In de directe omgeving werden geen personen aangetroffen. Het kenteken leidde naar een adres in Ferwert, hier werd de 26-jarige bestuurder echter niet aangetroffen. Het spoor leidde naar een woning in Hijum. Toen de politie hier voor de deur stond wilde de verdachte niet opendoen. Na het regelen van een machtiging tot binnentreden werd de deur geforceerd en de verdachte aangehouden. In het bureau in Leeuwarden werd een bloedproef afgenomen.

Heerenveen: straatroofDe politie onderzoekt een straatroof op een 29-jarige inwoner van Heerenveen. De man liep omstreeks 04.40 uur in de Molenstraat. Hier werd hij door twee jongens van circa 17 jaar overvallen. Het slachtoffer kreeg trappen en klappen en heeft zijn portemonnee afgegeven. Voor controle is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen, dit bleek hij even later zonder verder te zijn onderzocht te hebben verlaten. De politie heeft nog gezocht, aan de hand van het summiere signalement, naar de verdachten, maar niemand aangetroffen.

Berlikum: diverse vernielingenDe politie heeft zaterdagavond toezicht gehouden in Berlikum. Over het algemeen was het er gezellig druk. Minpunt is een aantal vernielingen. Aan acht auto’s, geparkeerd aan It Dok en in de Buorren, zijn vernielingen gepleegd. Met name zijn buitenspiegels vernield en antennes afgebroken.

Drachten: vervelende man aangehoudenDe politie heeft zondag omstreeks 06.00 uur een 22-jarige inwoner van Drachten aangehouden op de Noordkade. De man gedroeg zich al geruime tijd agressief en vervelend. Nadat hij enkele malen had geweigerd zich te verwijderen, besloot de politie de man aan te houden. Hiertegen verzette hij zich, waarbij een agent bij zijn kaak werd gepakt en een andere bij zijn nek. Uiteindelijk kon de man, na assistentie van ander agenten, worden aangehouden en overgebracht worden naar het bureau. De man krijgt proces-verbaal voor het niet voldoen aan bevel of vordering, verzet en eenvoudige mishandeling.

Leeuwarden: woningbrandZondag omstreeks 06.30 uur brandde een woning aan de Willem Lorestraat volledig uit. Er was sprake van een uitslaande brand. Door de politie zijn de bewoners uit de omliggende woningen gehaald. De bewoner, een 37-jarige man, had de woning al verlaten. De technische recherche zal een onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Oosterwolde: inbraak horecagelegenheidZondag omstreeks 06.45 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Nanningaweg. Men kwam binnen via de achterkant, waar een deur werd geforceerd. De inhoud van de gokkasten werd gestolen. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Oosterwolde.

 

112Fryslan