Fryslân, 13-07-2008 • Politieberichten van zaterdag 12 juli 11.00 uur t/m zondag 13 juli 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: 44-jarige man niet door misdrijf om het leven gekomen De sectie op het lichaam van de 44-jarige man uit Leeuwarden heeft duidelijk gemaakt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Het slachtoffer is door natuurlijke oorzaak om het leven gekomen. De sectie werd vandaag, zaterdag 12 juli 2008, in het NFI te Den Haag verricht Het slachtoffer werd vrijdag rond 01.00 uur levenloos in zijn woning aan de Professor Meester P.S. Gerbrandyweg aangetroffen. Aangezien een misdrijf niet kon worden uitgesloten, is de politie een onderzoek gestart. Gezien de resultaten van de sectie is het daarvoor geformeerde Team Grootschalige Opsporing opgeheven.

Burgum: vernielingen De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen die werden gepleegd in de nacht van vrijdag op zaterdag. Bij een bedrijf aan de Kupersstrjitte werden meerder ramen vernield, waarvan 37-jarige inwoner van Stiens aangifte deed. Bij een bedrijf aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg werd een raam in een deur ingegooid. Hiervan deed een 43-jarige Burgumer aangifte. De politie wil graag via 0900 8844 in contact komen met mogelijk getuigen.

Bakkeveen: aanrijding met letselDe politie heeft zaterdagmorgen hulp verleend bij een aanrijding op de Foarwurker. Een 34-jarige automobiliste uit Wolvega werd daar door een achteropkomende auto (geen gegevens bekend) aangereden toen ze stilstond voor een wegversmalling. Door de klap van de aanrijding werd haar auto tegen een auto, bestuurd door een 20-jarige inwoner van Drachten, geduwd die voor haar stond. De vrouw werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis.

Donkerbroek: woninginbraak De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Balkweg. Tussen afgelopen donderdagochtend en zaterdagmiddag werd van het pand een deur geforceerd. Vervolgens werd onder meer een computer ontvreemd. De 38-jarige bewoner deed aangifte.

Haule: verlaten plaats aanrijding De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige inwoner van Haule aangehouden. De man wordt er van verdacht op de rotonde aan de Tonckenweg met zijn auto rechtdoor te zijn gereden. Daarbij werden diverse paaltjes en verkeersborden vernield. De bestuurder is vervolgens doorgereden zonder de aanrijding te melden. Na een melding van een getuige kon de politie de auto en de bestuurder traceren aan de hand van het oliespoor dat vanaf de Tonckenweg naar zijn woning liep.

Wouterswoude: onder invloed De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met behulp van twee medeweggebruikers een beschonken automobilist aangehouden. De man, een 41-jarige inwoner van Wouterswoude, reed zwaar slingerend met zijn auto over de Trekweg richting zijn woonplaats. Twee medeweggebruikers waren daar getuige van en waarschuwden de politie. Ze bleven daarbij achter hem rijden om zijn positie aan de politie te kunnen doorgeven. Politieagenten hielden de bestuurder op de Kerklaan staande, waarna hij voor een ademanalyse naar het politiebureau werd overgebracht. Gezien de uitslag van 630 ug/l werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Grou: aanhouding De politie heeft zondag rond 02.00 uur een 19-jarige Leeuwader aangehouden op de Gedempte Haven. De politie had kort daarvoor een melding gekregen van een vechtpartij. Toen men ter plaatse kwam werd de verdachte met een bebloed hoofd aangetroffen. Hij reageerde agressief richting omstanders en de politie. Aangezien hij de agenten begon te beledigen werd hij aangehouden. De verdachte verzette zich daar tegen, waarop hij geboeid naar het politiebureau werd overgebracht.

112Fryslan