Politieberichten Van Zaterdag 9 December 11.00 uur t/m Zondag 10 December

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: mishandelingDe politie onderzoekt een mishandeling van een 22-jarige inwoner van Sint Annaparochie en een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, zaterdagmorgen omstreeks 02.40 uur op de Nieuwestad. De twee waren om nog onduidelijke reden door een groep personen geslagen en geschopt. Op basis van getuigenverklaringen werden kort daarna vier Leeuwarders (drie van 21 en één van 20 jaar) in een horecagelegenheid in de Doelesteeg aangehouden. Zij werden allen naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor nader onderzoek. De twee slachtoffers werden voor onderzoek naar het MCL overgebracht.

Franeker: getuigen brandstichting gezochtDe politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting zaterdagmorgen omstreeks 05.30 uur op de Doelen. Een krantenbezorger zag dat drie afvalcontainers in brand stonden en waarschuwde de brandweer. Die had de brand snel geblust, maar kon niet voorkomen dat er schade ontstond aan boegdelen en een afzuiginstallatie van een naastgelegen horecagelegenheid. Wanneer de brandweer later was gewaarschuwd was de schade waarschijnlijk vele malen groter geweest. De politie wil mede daarom graag in contact komen met mogelijke getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 090 – 8844.

Workum: aanhouding na diefstalDe politie heeft zaterdagmiddag een 32- en een 33-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van diefstal van een trilplaat. Een getuige had gezien hoe twee mannen op de Yttingwei bij wegwerkzaamheden de machine hadden weggenomen en had vervolgens de politie gewaarschuwd. Daarbij werd het kenteken van de auto waarin de twee mannen reden doorgegeven. Op grond daarvan kon de politie de twee verdachten korte tijd later op de Oude Rijksweg in Bolsward staande houden. De twee waren nog in het bezit van de trilplaat en werden vervolgens aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: onder invloedDe politie heeft zaterdagmiddag op het Vrijheidsplein een 62-jarige automobilist uit Leeuwarden staande gehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het politiebureau blies hij 870 g/l, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal werd opgemaakt en hij een rijverbod voor 10 uren kreeg opgelegd.

Leeuwarden: inbraak woning. De politie onderzoekt een woninginbraak in de Julianalaan. Zaterdag werd tussen 14.00 en 18.00 uur uit de woning onder meer een computer en een paspoort gestolen nadat een deur was geforceerd. De 29-jarige bewoonster deed aangifte.

Dokkum: aanhouding na vernielingDe politie heeft zaterdagavond drie inwoners van Dokkum (16,17 en 19 jaar) aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een winkelpand aan de Strobossersteeg. De drie konden worden aangehouden op grond van een getuigenverklaring. Ze werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Heerenveen: getuigen gezochtDe politie zoekt getuigen van een opzettelijke aanrijding zaterdag om 22.50 uur op het Golfpad. Een 33-jarige automobiliste uit Oudeschoot had kort daarvoor op een rotonde op De Zanden moet moeite een aanrijding kunnen voorkomen met een tegemoetkomende auto die tegen de rijrichting in reed. De automobiliste wilde bij de bestuurder van die auto verhaal halen en reed achter hem aan. De auto stopte op het Golfpad, waarop de automobiliste ook uit de auto stapte en de bestuurder wilde aanspreken. Deze reageerde achter niet. De vrouw ging voor de auto staan maar de bestuurder reed achteruit en vervolgens vooruit tegen de vrouw aan die daardoor twee pijnlijke knieën opliep. De auto reed vervolgens weg. De vrouw moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen. Zij kunnen via 0900 8844 contact opnemen.

Sneek: aanhouding na mishandelingDe politie onderzoekt de mishandeling van een 32-jarge Sneker door een 25-jarige plaatsgenoot. De twee hadden zaterdagavond in een horecagelegenheid aan de Oosterdijk woorden gekregen, waarna de verdachte de aangever meerder malen in het gezicht had geslagen. Hij werd door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Heerenveen: aanhoudingenDe politie heeft zondagmorgen een 20- en 23-jarige inwoner van de gemeente Weststellingwerf aangehouden. De twee waren kort daarvoor wegens wangedrag uit een horecagelegenheid aan de Oude Koemarkt verwijderd, maar bleven zich vervelend gedragen. De inmiddels gewaarschuwde politie sprak de twee daarop aan, maar die bleken niet voor rede vatbaar. Ze werden daarom aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Noardburgum: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zondagmorgen op de Oude Commissieweg een 16-jarige inwoner van Twijzelerheide aangehouden. De jongen wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend, maar twee inwoners van Burgum (25 en 21 jaar) werden daarbij geslagen en geschopt. Beiden deden aangifte. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Harlingen: auto vernield, getuigen gezochtDe politie is op zoek naar mogelijke getuigen van vernieling van een auto die aan de Lanen stond geparkeerd. Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur hebben onbekenden vuurwerk in de auto afgestoken, die daarbij zwaar beschadigd raakte. Het betrof een witte Ford Escort. Ook andere auto’s liepen door rondvliegend glas schade op. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen. Zij kunnen zich via 0900 8844 melden.

Leeuwarden: man beroofd van telefoonDe politie onderzoekt de beroving van een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. De man stond om 06.15 uur in de Poststraat, toen een hem onbekende vrouw zijn telefoon uit zijn handen griste. De vrouw zat achterop bij een man op de fiets. De aangever kon van de vrouw vertellen dat ze een getinte huidskleur had en donker krullend haar. Ze had een licht gekleurde broek aan. De man op de fiets had eveneens een getinte huidskleur, maar was donker gekleed. Naast hen fietste nog een andere man, ook met een getinte huidskleur en donkere kleding.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan