Politieberichten Van: Vrijdag 8 December 07.00 uur t/m Zaterdag 9 December 11.00 uur

Fryslân: aankondiging snelheidcontroles week 50Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân gaat in week 50 op snelheid controleren op de volgende wegvakken: maandagmiddag op de N351, afslag Oldeholtpade – afslag A32, op woensdagavond op de N361, van Aldtsjerk naar Tytsjerk en vrijdagochtend op de N356, Damwoude – afslag Zwaagwesteinde. Naast deze aangekondigde snelheidscontroles vinden er ook op andere plaatsen controles plaats.

Wolvega: inbraak in winkelDe politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Hoofdstraat Oost. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een kluis, met daarin enkele duizenden euro’s, weggenomen. Ook werd de inhoud van enkele kassaladen meegenomen. Namens de winkel deed een 47-jarige inwoner van Steggerda aangifte.

Suwald: auto gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een Peugeot 205 met kenteken XT-ND-83 uit een ligboxenstal aan de Louwsmarwei. De 37-jarige eigenaar uit Suwald had donderdagavond zijn auto in de stal gezet. Toen hij vrijdagochtend weer in de stal kwam ontdekte hij dat de auto was verdwenen. De man heeft aangifte gedaan.

Dokkum: inbraak in winkelDe politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Waagstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de winkel werd een groot aantal sloffen shag weggenomen. Een 45-jarige inwoner van Jelsum deed aangifte.

Raerd: ongevalDe politie heeft vrijdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op de Snitserdyk. Een 45-jarige automobilist uit Leeuwarden was met zijn auto vrijwel frontaal op een hem tegemoetkomende graafmachine gebotst, die werd bestuurd door een 29-jarige inwoner van Sneek. De automobilist werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Leeuwarden: hennepkwekerijDe politie heeft vrijdagochtend in een woning aan de Meidoornstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Na een tip vond men in de woning op de eerste verdieping en op de zolder ion totaal 320 hennepplanten. Alle kweekmaterialen en hennepplanten werden uit de woning verwijderd en zullen worden vernietigd. De stroom werd in de woning illegaal afgetapt. Tegen de 30-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Haulerwijk: aanrijding met letselDe politie heeft vrijdagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de Rolpaal. Een 29-jarige automobilist ut Drachten was tijdens een inhaalmanoeuvre tegen een hem tegemoetkomende trekker gebotst, die werd bestuurd door een 33-jarige inwoner van Oosterwolde. De automobilist werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraakDe politie onderzoekt een inbraak in een horecapand aan de Hoekstersingel. In de nacht van donderdag op vrijdag wisten onbekenden het pand binnen te dringen door een ruit te vernielen. Uit de kassa en uit opengebroken gokkasten werd een bedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. Een 55-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Oosterwolde: aanrijdingDe politie heeft vrijdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op Nanningaweg. Een 27-jarige automobilist uit Wolvega wilde linksaf slaan om de Nanningaweg op te rijden. Hij zag daarbij een hem tegemoetkomende auto over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De bestuurster van deze auto had onder meer nekklachten, waarna ze per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten werd overgebracht.

Leeuwarden: aanhoudingDe politie heeft zaterdagmorgen vroeg een 33-jarige inwoner van Burgum aangehouden. De man gaf op de Grote Hoogstraat een klap tegen een voorbijrijdende politieauto. Toen de inzittende agenten de man daar op aanspraken, weigerde hij zijn naam te noemen. Hij verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding en probeerde daarbij een agent te slaan. Aangekomen op het politiebureau beledigde hij ook nog een agent. Er werd proces-verbaal tegen de man op gemaakt.

Leeuwarden: aanhoudingDe politie heeft zaterdagmorgen een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man was zwaar beschonken en had op de Grote Kerkstraat en de Jacobijnerkerkhof auto’s beschadigd en een raam van een woning vernield. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Noardburgum: auto gestolenDe politie onderzoekt de diefstal van een auto in de nacht van vrijdag op zaterdag. De auto, een VW Caddy met het kenteken 58-VX-GL, stond geparkeerd aan de Looxmaweg. Een 27-jarige inwoner van Noardbrugum deed aangifte.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan