Fryslân, 09-08-2008 • Politieberichten van vrijdag 8 augustus 07.00 uur t/m zaterdag 9 augustus 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Workum: politie zoekt getuigen overval woning Noard De politie zoekt getuigen van  de overval op een 45-jarige man uit Workum. In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 augustus rond 03.00 uur werd hij in zijn woning aan het Noard overvallen. Hij werd zodanig geslagen dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis. Zie ook de politieberichten van 4 augustus.

Door de politie werd direct een onderzoek ingesteld. Het gaat vermoedelijk om  minimaal twee daders. Naast het doorzoeken van de woning is vermoedelijk ook de auto van het slachtoffer, een zwarte BMW X5, die voor de woning stond, doorzocht door de daders. Daar is volgens het slachtoffer een groot geldbedrag uit gestolen. De daders zijn waarschijnlijk gevlucht met een auto met gedoofde verlichting in de richting Ferwoude.

De politie heeft inmiddels met een groot aantal mensen gesproken, een buurtonderzoek ingesteld en de woning en de auto minutieus op sporen onderzocht. Dit heeft tot nu toe helaas niet geleid tot een aanhouding van een verdachte. Ze roept daarom iedereen die in de nacht van 2 op 3 augustus iets verdachts heeft gezien op of in de omgeving van het Noard of anderszins iets kan verklaren, dat kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak, zich te melden. Direct na de overval is het slachtoffer ongekleed naar buiten en de straat opgelopen. Daar heeft hij tevergeefs geprobeerd twee auto’s te laten stoppen. In het bijzonder is de politie op zoek naar de inzittenden van deze twee auto’s.

Getuigen kunnen zich melden op telefoonnummers 0900 8844. Is dat onmogelijk, bijvoorbeeld omdat u de dader kent en de dader u, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.

Drachten: motorrijder gewond bij val De politier heeft vrijdagochtend een onderzoek ingesteld naar een ongeval op de Eikesingel. Een motorrijder, een 47-jarige man uit Stadskanaal, was op de rotonde te val gekomen. Hij raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Zwaagwesteinde: buitenboordmotoren gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van twee buitenboordmotoren vanuit de jachthaven aan de Kuikhornsterweg. De motoren zijn afgelopen week, vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag, gestolen. Het gaat om een 4 pk Mariner, grijs met rode letters, van een jaar oud met een nieuwwaarde van € 1.100,-. De andere is een 4 pk Seva, kleur grijs. Een getuige heeft ’s nachts rond 03.00 uur vier mannen in twee rubberboten zien wegvaren. Mogelijk hebben zij iets met de diefstal te maken.

Gorredijk: inbraak bedrijf De politie heeft  vrijdagochtend een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Wetterkant. Men kwam binnen na het vernielen van een ruitje in de roldeur. Er zijn een computer, gereedschap en geld gestolen.

Hindeloopen: auto bestolenDe  politie is op zoek naar een personenauto, die in de nacht van donderdag op vrijdag werd gestolen vanaf de Kreilerstraat. De eigenaar, een 36-jarige man, had de auto donderdagavond bij zijn woning geparkeerd. Vrijdagochtend rond 04.30 uur was hij weg. Het betreft een grijze Toyota Starlet van ruim 20 jaar oud, kenteken PX-50-VB. Op de achterruit zat een witte print.

Leeuwarden: aanrijding met letselDe politie heeft vrijdagmiddag een aanrijding op het Europaplein tussen een motor en een auto onderzocht, waarbij een 55-jarige vrouw uit Zwaagwesteinde gewond raakte. De automobiliste, een 64-jarige vrouw uit Ede, raakte de achterzijde van de motorfiets. Daardoor raakte het slachtoffer, die achterop de motor zat, ten val. Ze is met pijnklachten aan haar rug overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster, een 47-jarige vrouw uit Stiens, bleef ongedeerd.

Waskemeer: inbraak woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Kruisweg. Men brak in tussen dinsdagmiddag en vrijdagmiddag door een raam open te wrikken. Er is een LCD-tv en een laptop gestolen. De 38-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: bezit GHB De politie heeft vrijdagnacht een 18-jarige jongeman uit Oudehorne aangehouden op verdenking van het bezit van GHB. De politie trof hem aan in zijn auto op de Dreef. Bij controle lag achter de auto op straat een 17-jarig meisje uit Jubbega. Die was onwel en niet aanspreekbaar. De ambulancedienst werd gewaarschuwd die het meisje overbracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Er was een vermoeden van GHB-gebruik. Nadat het meisje was overgebracht trof de politie inde auto van de verdachte een flesje GHB aan. Een tweede flesje werd naast de auto gevonden. Bij elkaar ging het om zo’n kwart liter. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Naast het bezit van hard drugs zal worden onderzocht wat de rol van de verdachte is bij het GHB-gebruik van het meisje.

Leeuwarden: aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft zaterdag een 26-jarige man uit Hoorn en een 27-jarige man uit Wervershoof aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Rond 02.30 uur kreeg een 30-jarige man uit Leeuwarden om nog onbekende reden in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier van achteren een klap. Toen hij wegliep werd hij belaagd door een groep van vijf, waar de twee verdachten deel van uitmaakten. Volgens het slachtoffer kreeg hij meerdere klappen en schoppen. Op aanwijzing van getuigen werden de verdachten aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de volledige toedracht en aanleiding.

Dokkum: getuige houdt vernieler aanDe politie heeft vrijdagnacht een onderzoek in naar een vernieling van een fiets. Rond 03.00 uur zag een getuige dat een man op de Boterstraat een fiets oppakte en op de grond gooide. De vernieler maakte deel uit van een groep en liep weg, Toen hij even later terugkwam, liep de getuige naar de verdachte, een 24-jarige man uit Amsterdam, hield hem aan en waarschuwde de politie. Die bracht de verdachte over naar het bureau voor verhoor. Inmiddels was helaas de eigenaar van de fiets met de fiets vertrokken. De politie roept hem op zich alsnog te melden voor het doen van aangifte.

Sneek: diefjes aangehouden De politie heeft zaterdag twee Snekers van 17 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. Rond 05.00 uur zag een getuige dat de twee een rood brandstoftankje stalen uit een boot in de Waterpoortsgracht en wegreden op een fiets en een snorfiets. Hij belde direct 1-1-2 waarna de politie een onderzoek in de omgeving instelde. Op het fietspad van de Stadsrondweg-Zuid werden de twee aangetroffen. Ze hadden het tankje inmiddels in de boot van één van de twee gezet. Ze bekenden de diefstal, werden aangehouden en zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. Wie de eigenaar van het tankje is, is niet bekend.

Dokkum: inbraak winkel De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Zuiderschans. Zaterdag rond 03.00 uur werd een etalageruit vernield waarna circa 10 LDC- en/of plasma-tv’s werden gestolen. Een 48-jarige man uit Westergeest deed aangifte.

Drachten: rijbewijs ingevorderd na alcoholgebruikDe politie heeft zaterdagdag rond 04.00 uur een 21-jarige automobilist uit Drachten op de Torenstraat betrapt op het rijden onder invloed. Aan het bureau blies de verdachte 360 ug/l. Het betrof een beginnend bestuurder. Naast een rijverbod en een proces-verbaal werd daarom zijn rijbewijs ingevorderd.

Zurich: aanrijding met letsel De politie heeft vrijdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding tussen twee auto’s op de afrit van de A7 naar de A31. Een 69-jarige man uit Sint Nicolaasga kwam vanuit de richting Bolsward over de A7 en nam de afslag op de kop afsluitdijk richting A7 Harlingen. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een 49-jarige man uit Cornwerd, die uit de richting Zurch kwam en richting Makkum reed. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Sint Nicolaasga belandde in de sloot. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

 

112Fryslan