Politieberichten Van Zaterdag 3 Februari 2007

Politieberichten Van: Vrijdag 2 Februari 07.00 uur t/m Zaterdag 3 Februari 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Surhuisterveen: inbraak boekhandelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een boekenzaak aan De Dellen. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de winkel werd een geldbedrag weggenomen. Een 55-jarige inwoner van Surhuisterveen deed aangifte.

Fryslân: aankondiging snelheidcontroles week 6Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân gaat in week 5 op snelheid controleren op de volgende Fryske Diken. Op dinsdagochtend op de N358, afslag Folgersterlaan  – A7, op woensdagavond op de N361, afslag Rhaladyk – afslag Zwartewegsend E10 en op vrijdagmiddag op de N359, aansluiting A7 Bolsward – afslag Wommels-noord. Naast deze aangekondigde snelheidscontroles vinden er ook op andere Fryske Diken controles plaats.

Lemmer: brand mobiele kraanDe politie heeft vrijdagochtend aan de Frieseweg assistentie aan de brandweer geleverd tijdens bluswerkzaamheden van een brand in een mobiele kraan. Surveillerende agenten ontdekten rookontwikkeling op een erf van een boerderij. Na een inspectie is de brandweer ingeschakeld. De brandweer had het vuur snel onder controle en voorkwam dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen ligboxstal. Er ontstond alleen materiele schade. 

Leeuwarden: hennepkwekerij opgerold De politie heeft vrijdagochtend aan de Bernard Zweersstraat een hennepkwekerij opgerold. De in werking zijnde kwekerij was in de woonkamer en een achterkamer ingericht en bestond uit 250 planten die al geoogst waren. De kwekerij is met de hulp van Essent en Omrin ontmanteld en vernietigd. De politie kwam de kwekerij na meldingen op het spoor. Tegen een 37-jarige Leeuwarder is proces-verbaal opgemaakt.

Oosterwolde: inbraak tennisclubDe politie onderzoekt een inbraak in het gebouw van een tennisclub aan de Jardinga. Tussen maandagavond en vrijdagochtend is uit de kantine snoep, eetwaren, bier en geld weggenomen. Men drong het pand binnen door een ruit te vernielen. Een 51-jarige inwoner van Oosterwolde deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding na beledigingDe politie heeft zaterdagochtend aan de het Ruiterskwartier een 49-jarige inwoner van de gemeente Franekeradeel aangehouden inzake belediging. Surveillerende agenten werden zonder aanleiding door de man beledigd. De man was onder invloed van alcohol en was ondanks een gesprek met de agenten niet tot rede te brengen. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: aanhouding na beledigingDe politie heeft vrijdagavond aan de Grote Breedstraat een 19-jarige Dokkumer aangehouden inzake belediging. De jongeman dronk alcohol op straat. Toen de agenten hier een proces-verbaal voor uit wilden schrijven, kon hij zich niet legitimeren. Daarop meldden de agenten dat hij daar ook een proces-verbaal voor zou krijgen waarop hij de agenten beledigde. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht en daarna weer vrijgelaten.

Hilaard: twee automobilisten gewond door aanrijdingDe politie heeft vrijdagmiddag aan de Hoptille hulp verleend tijdens een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto waarbij beide bestuurders gewond raakten. De bestelauto was tijdens de aanrijding gekanteld. De 66-jarige bestuurder uit Leeuwarden raakte in zijn bestelbus bekneld en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het MCL in Leeuwarden gebracht. De tweede automobilist, een 22-jarige inwoner van Itens, is per ambulance met nekklachten naar het ziekenhuis van Sneek gebracht. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De politie gaat nog met de bestuurders in gesprek. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en zijn door een takeldienst weggesleept. Het doorgaande verkeer is door aanwezig politiepersoneel in goede banen geleid waardoor er wel enige vertraging, maar geen stagnatie ontstond.

Bolsward: aanhouding na verzetDe politie heeft zaterdagochtend aan de Dijkstraat een 23-jarige inwoonster van Workum aangehouden inzake het niet voldoen aan bevel of vordering. De vrouw zat in een vensterbank van een café. Ze weigerde na een ruzie die in het café had plaatsgevonden om, ondanks aandringen van de politieagenten, te vertrekken. De achtergrond van de ruzie ligt in de relationele sfeer. Hierop is de vrouw aangehouden. Ze is voor verhoor naar het bureau gebracht waar proces-verbaal opgemaakt is. 

Appelscha: gewond na mishandelingDe politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 36-jarige inwoner van Appelscha. De mishandeling vond vrijdagavond aan de Wester Es plaats waarbij het slachtoffer door twee fietsende jongens met een staaf op het hoofd geslagen is. De man was te voet en liep een bult op zijn hoofd op. Hij heeft zich medisch laten onderzoeken waarbij geen ernstig letsel geconstateerd is. De politie vervolgt haar gesprekken met het slachtoffer om de toedracht en achtergrond van het incident verder te onderzoeken. 

Sneek: motorrijder gewond door aanrijding  De politie heeft vrijdagmiddag aan de Bolswarderweg hulp verleend tijdens een aanrijding tussen een motorfiets en een personenauto. Daarbij raakte een 20-jarige motorrijder uit Sneek gewond. Hij is met onbekend letsel naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. De 53-jarige automobilist uit Scharnegoutum kwam met de schrik vrij. In verband met het ongeval is een deel van de Bolswarderweg tijdelijk afgesloten. Het doorgaande verkeer is door aanwezige agenten geregeld. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Bureau Ongevallenanalyse voerde op locatie een onderzoek uit. Daarnaast gaat de politie ook nog verder in gesprek met beide bestuurders en getuigen van het ongeval.

Leeuwarden: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zaterdagochtend in een discotheek aan de Nieuwestad drie verdachten van mishandeling van een 19-jarige inwoner van Friens aangehouden. De man stond in de disco te dansen toen hij zonder aanleiding door drie jongemannen tegen de grond gewerkt werd. De politie werd ingeschakeld en de drie verdachten, twee Leeuwarders van 25 en 30 jaar en een 26-jarige inwoner van de gemeente Wymbritseradeel, zijn aangehouden. Zij zijn voor verhoor naar het bureau gebracht en daarna weer vrijgelaten. De 19-jarige Frienser deed aangifte.

Sint Nicolaasga: getuigenoproep na brand jeugdhonkDe politie stelt een onderzoek in naar een brand van een bouwkeet aan de Finkeburen die zaterdagochtend plaatsvond. De bouwkeet fungeert als jeugdhonk en staat op een particulier erf. Een voorbijganger zag zaterdagochtend rond 05.30 uur dat de keet in brand stond en alarmeerde de inwoners van het bijbehorende pand. De bewoners blusten de brand met behulp van brandblussers, maar konden niet voorkomen dat er aanzienlijke schade aan de keet en de inventaris ontstond. De schade wordt op E 1.000,– geschat. De politie sluit brandstichting niet uit en roept eventuele getuigen op om zich via telefoonnummer 0900 – 8844 te melden.

Leeuwarden: drie verdachten aangehouden na verzetDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Nieuwestad drie verdachten aangehouden inzake het niet voldoen aan bevel of vordering. Het trio, twee Leeuwarders van 20 en 28 jaar en een 25-jarige inwoner van Drachten, vertoonden provocerend gedrag naar de agenten en blokkeerden de ingang van een disco. Na diverse ongepaste uitingen in de richting van de politie, sommeerden de agenten het drietal om te vertrekken. Toen zij dit verzoek negeerden en de agenten vervolgens vertelden dat ze daarom aangehouden werden, gingen ze er vandoor. Zij zijn alsnog aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn daarna weer vrijgelaten.

Harlingen: dronkaard aangehouden voor huisvredebreukDe politie heeft vrijdagavond in een café aan de Lanen een 39-jarige Harlinger aangehouden inzake huisvredebreuk. De man betrad de zaak, terwijl hij daar op basis van een lokaalverbod en eerdere ervaringen niet welkom was. Hij was onder invloed van alcohol en is voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en hij is daarna weer vrijgelaten. Een 35-jarige Harlinger deed aangifte.

Fryslân: rijden onder invloedDe volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal.

Nijemirdum: De Hege Bouwen, zaterdagochtend, 62-jarige inwoner van de gemeente Gaarsterlân-Sleat, 630 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 9 uur, automobilist.

Hurdegaryp: Rijksstraatweg, vrijdagavond, 43-jarige Leeuwarder, 675 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 9 uur, automobilist

Ferwert: Camminghastrjitte, vrijdagavond, 58-jarige inwoonster van de gemeente Ferwerderadiel, 600 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 8 uur, automobiliste.

Akkrum: Ljouwerterdyk, vrijdagavond, 34-jarige inwoner van de gemeente Boarnsterhim, 715 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 10 uur. Deze automobilist had een eenzijdig ongeval met alleen materiele schade veroorzaakt waarbij zijn personenauto dwars op de weg tot stilstand kwam en aanzienlijke schade opliep. Het kenteken is ingenomen omdat de auto total loss is. De auto is weggetakeld. 

112Fryslan