Hieronder de politieberichten van vrijdag 29/7 7:00 tot en met zaterdag 29/7 11:00.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zwaagwesteinde: cosmetica uit winkel gestolen
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van cosmetica uit een winkel aan de Leeuwerikstraat. Donderdagmiddag werd een medewerkster van de winkel afgeleid door een onbekende man. Ondertussen haalde een onbekende vrouw een groot aantal cosmeticaproducten waaronder lippenstift, foundation en mascara uit de schappen en verliet haastig de winkel. Er is voor ruim 1500 euro gestolen. Een 27-jarige inwoonster van Burgum deed aangifte namens het winkelbedrijf.

Wolvega A32: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagochtend op de A32 in de rijrichting Steenwijk een snelheidscontrole uitgevoerd met behulp van een lasergun. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze zich niet aan de toegestane maximumsnelheid van 120 kilometer per uur hielden. Eén van de bestuurders reed zelfs 160 kilometer per uur.

Terschelling West: fietsster gewond door aanrijding
De politie heeft vrijdagmiddag assistentie geleverd tijdens een aanrijding op de Hoofdweg waarbij een fietsster gewond raakte. De 58-jarige fietsster uit Amsterdam werd door een 21-jarige motorrijder uit Nieuweschoot geraakt toen ze plotseling met een driewieler de weg overstak. De motorrijder probeerde de aanrijding te voorkomen door krachtig te remmen, maar kon de fietsster niet meer ontwijken. Nadien bleek dat de vrouw slechtziend is. Ze is met onbekend letsel per traumaheli naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De politie gaat nog verder in gesprek met zowel getuigen als met het slachtoffer.

Balk: bromfietser gewond
De politie heeft vrijdagavond assistentie geleverd tijdens een aanrijding op de Jelle Meineszleane waarbij een 22-jarige bromfietser uit Sondel gewond raakte. Een 54-jarige automobilist uit Balk reed in de richting van de Wikelerdijk toen de bromfietser vanuit de Dubbelstraat in dezelfde richting ging. Ter hoogte van de kruising Jelle Meineszleane – Wikelerdijk kreeg de automobilist geen voorrang van de bromfietser en een aanrijding was het gevolg. De bromfietser viel en liep een beenfractuur op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis van Heerenveen gebracht. Beide voertuigen zijn door een berger afgevoerd.

Leeuwarden: agressieve winkeldief
De politie heeft vrijdagavond in een supermarkt aan het Cambuurplein een agressieve winkeldief aangehouden. Bij de uitgang ontdekte het winkelpersoneel dat een 36-jarige Leeuwarder negen blikken bier had betaald en een blik in zijn jas had verstopt. Toen de man door het personeel aangesproken werd, reageerde hij agressief door te spugen en slaande bewegingen te maken. Tijdens een worsteling in de winkel sneuvelden een aantal flessen wijn. Agenten brachten de man naar het bureau en sloten hem in. Een 24-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Sint Annaparochie: automobiliste gewond door aanrijding
De politie verleende vrijdagavond assistentie tijdens een aanrijding tussen twee personenauto’s aan de Van Harenstraat waarbij een automobiliste gewond raakte. De 22-jarige bestuurster uit Harlingen kwam uit de richting van Vrouwenparochie. Ter hoogte van de kruising met de Beuckelaerstraat kwam een 61-jarige automobilist uit Blije. De vrouw reed op een voorrangsweg. De bestuurder verleende geen voorrang en een botsing was het gevolg. De politie bracht de automobiliste met nekklachten naar een nabijgelegen ambulancepost. Vanaf die locatie is ze per ambulance naar het MCL gebracht. Beide auto’s raakten beschadigd en zijn weggetakeld.

Zwaagwesteinde: verdachte aangehouden
De politie heeft zaterdagochtend in een café aan de Zuider Stationsstraat een 46-jarige inwoner van Twijzelerheide aangehouden inzake mishandeling. De verdachte had een 35-jarige inwoner van Zwaagwesteinde in zijn gezicht geslagen. De aanleiding van het incident is nog onduidelijk. Het slachtoffer liet zijn oogletsel in het ziekenhuis behandelen. De verdachte is verhoord en daarna weer vrijgelaten. De politie gaat nog verder in gesprek met betrokkenen en getuigen.

Ternaard: ruitenvernielers aangehouden
De politie heeft vrijdagavond voor een woning aan de Slotstrjitte twee inwoners van Ternaard aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten van 39 en 49 jaar hadden met behulp van klinkers en een betontegel drie ruiten van een woning aan de Slotstrjitte vernield. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten. De aanleiding of achtergrond van het incident zijn nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in en vervolgt haar gesprekken met alle betrokken partijen. Een 61-jarige Ternaarder deed aangifte.

Engwierum: verdachte aangehouden
De politie heeft vrijdagavond voor een woning aan de Butendykswei een 40-jarige inwoner van de gemeente Dongeradeel aangehouden. De man veroorzaakte overlast omdat hij buiten stond te schreeuwen. Toen de politie ter plaatse kwam reageerde de man agressief en uitte hij beledigingen naar de agenten. De man is geboeid naar het bureau gebracht en is ingesloten.

Sneek: vandaal aangehouden
De politie heeft zaterdagochtend aan de Kruizebroederstraat een 26-jarige inwoner van Workum aangehouden voor het vernielen van een politieauto. De man was onder invloed van alcohol. Hij trok de deur van een stapvoets passerende politieauto open maar stootte zijn hoofde tegen het portier omdat hij wankelde. Hierop uitte hij zijn boosheid door verbaal te reageren en tegen de politieauto te trappen. Hij liep daarna weg in de richting van de Wijde Noorderhorne maar werd daar in verband met zijn gedrag door agenten aangesproken. De verdachte reageerde agressief op zijn aanhouding. Vrienden wilden voorkomen dat de man door de agenten werd meegenomen. De verdachte is geboeid naar het bureau gebracht en vervolgens ingesloten.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Sneek: vrijdagavond, Oppenhuizerweg, 21-jarige inwoner van Sneek, 625 ug/l, snorfietser, rijbewijs ingevorderd, rijverbod van 9 uur.

Drachten: vrijdagavond, Ureterpvallaat, 54-jarige inwoner van Drachten, 765 ug/l, rijverbod 9 uur, bromfietser. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Voor alle zaken is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Friesland

112Fryslan