Fryslân, 27-09-2008 • Politieberichten van vrijdag 26 september 07.00 uur t/m zaterdag 27 september 07.00 uur 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: getuigenoproep zware mishandeling De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 47-jarige man uit Leeuwarden in de nacht van zondag 21 september. Tussen 03.00 en 03.15 uur werd hij in de Ruysdaelstraat zwaar mishandeld. Het slachtoffer was onderweg naar huis en in een zijstraat van de Ruysdaelstraat werd hij geschopt door een man op een fiets. Als hij verder rent komt hij in de Ruysdaelstraat een groep van ongeveer 3 of 4 mannen tegen, waaronder de man die hem net daarvoor vanaf de fiets een schop had gegeven. Vervolgens wordt de Leeuwarder tegen zijn hoofd getrapt en valt op de grond waarna door meerdere personen van de groep tegen het lichaam van het slachtoffer wordt geschopt. Opeens roept een nog onbekende man tegen de daders dat ze moeten ophouden en de groep mannen gaat er vandoor. De politie wil graag in contract komen met deze nog onbekende getuige die er voor zorgde dat de mishandeling stopte. Deze voorbijganger kan een zeer nuttige getuige voor de politie zijn. Ook zijn er misschien nog meer mensen die iets gezien of gehoord hebben van deze mishandeling. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Leeuwarden: bestelbus brand uit De politie heeft vrijdagochtend geassisteerd bij een brand aan de Polluxweg. Een bestelauto was door vermoedelijk door kortsluiting in de brand gevlogen. De brandweer kon de brand overmeesteren en nabij geparkeerde voertuigen veilig stellen. De bestelauto is geheel uitgebrand.Garijp: getuige oproep; tegemoetkomende bestuurder voorkomt frontale botsing De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige man uit Grou. De automobilist viel surveillerende agenten op toen hij op de Westerein slingerend van de linker naar de rechterweghelft reed in de richting van de kruising van Sumar. Regelmatig belandde de man op de linkerbaan. Op dat moment naderde uit de tegenovergestelde richting een donkergekleurde kleine personenauto met ontstoken dimlichten waardoor de bestuurder naar rechts uitweek en afremde tot stilstand. Dit voorkwam een frontale botsing. De bestuurder stuurde weer naar rechts en ging al slingerend verder waarbij hij op het Easterein in de berm belandde en nog maar net een boom mistte. De nog steeds volgende agenten konden de man uiteindelijk bij de stoplichten staande houden en overbrengen naar het bureau om zijn rijbewijs in te vorderen. De politie komt graag in contact met de tegemoetkomende bestuurder die uiteindelijk een frontale botsing voorkwam en daarmee een nuttige getuige voor de politie kan zijn. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Oldelamer: ongeval met dodelijke afloop Een 31-jarige man uit Oldelamer is vrijdagavond om het leven gekomen als gevolg van een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk de macht over het stuur verloren en is in de sloot beland. Hier heeft hij waarschijnlijk zover ingelegen dat hij door verdrinking is overleden. Door het Bureau Verkeers Ongevalanalyse wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Joure: aanrijding op verkeerspleinDe politie heeft vrijdagavond geassisteerd bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op het verkeersplein op de A7. Een 34-jarige man uit Vlaardingen komende uit de richting van Lemmer reed het verkeersplein op om in de richting van Sneek te gaan. Een 38-jarige automobilist uit Heerenveen reed kwam uit de richting van Sneek en reed in de richting van Heerenveen. Op het verkeersplein raakte zij elkaars flank en kwamen beiden voortuigen in de middenberm tot stilstand. In de auto van de man uit Vlaardingen zaten in totaal vier personen waarvan de twee slachtoffers achterin. De brandweer heeft een slachtoffer uit dit voertuig geknipt. De beide slachtoffers zijn met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De man uit Heerenveen reed alleen en kwam met de schrik vrij. Beide auto’s zijn total loss.

Dokkum: van ladder gevallen De politie heeft zaterdagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval aan de Ds. JWB Cohenstraat. Een 49-jarige man uit Dokkum was bezig met schoonmaakwerkzaamheden aan de voorgevel van zijn woning. Hij verloor het evenwicht, viel van de ladder en kwam op de grond terecht. De man is met nog onbekend letstel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.Akkrum: rijbewijs ingevorderd, onder invloedDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Heerenveen. Eerder deze nacht as de verdachte gesignaleerd in Joure waar hij een verbaal had gekregen voor wildplassen. Door omstanders werd de politie getipt dat de man mogelijk was gaan rijden en behoorlijk onder invloed zou zijn. De agenten zijn achter hem aangegaan. De Heerenvener negeerde het stopteken, reed door en verdween. Rond 02.40 kreeg de politie de melding dat op de kruising Meskenwier en Jenshuizen een auto in de sloot zou liggen. Ter plaats werd de verdachte in zijn voertuig al slapend aangetroffen. Voor het vermoeden van het rijden onder invloed van een combinatie van alcohol en drugs is zijn rijbewijs ingevorderd en is verdachte ingesloten op het bureau.

Gorredijk: aanrijding, rijbewijs ingevorderd De politie heeft in de vrijdagavond geassisteerd bij een ongeval op de Nijewei. Een 20-jarige automobiliste uit Gorredijk stond stil toen zij op de Nijewei wilde afslaan. Hier zag zij een personenauto bestuurd door een 42-jarige man uit Hoornsterzwaag met hoge snelheid aan komen rijden. De vrouw probeerde de auto daarom wat te verplaatsen maar de man uit Hoornsterzwaag raakte de achterzijde van haar auto. Door de aanrijding tolde de auto van de vrouw en belandde uiteindelijk in de sloot. Het voertuig van de veroorzaker kwam een aantal meter verderop tot stilstand. Hij stapte uit, begon te telefoneren en liep vervolgens weg. Een agent passeerde het ongeval en stapte uit om te assisteren. Van omstanders kreeg hij te horen dat de bestuurders die de aanrijding veroorzaakt had ervan door was gegaan. Vervolgens kon de man een paar honderd meter verder op worden getraceerd. Nogmaals probeerde hij er vandoor te gaan en vluchtte de weilanden om uiteindelijk te worden aangehouden en overgebracht te worden naar het bureau. Bij de ademanalyse blies de man 900 ug/l. De vrouw is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Fryslân: alcohol in het verkeerDe politie heeft de vrijdagavond en de zaterdagnacht weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Tevens werd een alcoholcontrole gehouden. In twaalf gevallen werden bestuurders betrapt omdat ze teveel gedronken hadden. Alle bestuurders kregen een rijverbod en er wordt proces-verbaal tegen ze opgemaakt. In drie gevallen werd ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betroffen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):•Vrijdag 22.09 uur; Statenweg in St. Annaparochie, 49-jarige man uit Minnertsga, 415 ug/l•Vrijdag 22.13 uur; Bredyk in Jelsum, 49-jarige man uit Stiens, 365 ug/l•Vrijdag 22.10 uur; Singel in Sneek, 37-jarige man uit Sneek, scooterrijder, 780ug/l man wilde na staandehouding niet meewerken aan blaastest, aangehouden overgebracht naar bureau, verdacht bleek te rijden met ongeldig rijbewijs. •Vrijdag 22.15 uur; It Aldlan in Marssum, 26-jarige man uit Berlikum, 520 ug/l, rijbewijs ingevorderd.•Vrijdag 21.30 uur t/m zaterdag 03.30 uur; alcoholcontrole op Bredyk te Stiens, in totaal 630 blaastesten waarbij acht bestuurders werden overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Tegen zes van hen werd proces-verbaal opgemaakt. Van een (beginnend)bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. De overige twee bleven onder de strafbare grens.•Vrijdag 23.45 uur; Bredyk in Jelsum, 17-jarige man uit Hallum, reed op bromfiets, 310 ug/l,•Zaterdag 00.10 uur;Dyksterbuorren in Menaldum, 16-jarige man uit Menaldum, reed op brommer, 300 ug/l.•Zaterdag 04.33 uur; Schoterlandseweg in Oudehorne, 21-jarige man uit Jubbega, reed op bromfiets, 460 ug/l, beginnend bestuurder, rijbewijs ingevorderd.

 

 

112Fryslan