Politieberichten Van Zaterdag 27 Januari 2007

Politieberichten Van: Vrijdag 26 Januari 07.00 uur t/m Zaterdag 27 Januari 13.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fryslân: aankondiging snelheidcontroles week 5Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân gaat in week 5 op snelheid controleren op de volgende Fryske Diken. Op maandagmiddag op de N355, Buitenpost  – Groningen, op donderdagmiddag op de N361, afslag Rhaladyk – afslag Zwartewegsend E10 en op vrijdagochtend op de N359, afslag Winsum – afslag Zuidtangent N31. Naast deze aangekondigde snelheidscontroles vinden er ook op andere Fryske Diken controles plaats.

Bolsward: aanrijding met letselDe politie heeft vrijdagmiddag assistentie verleend bij een aanrijding op de Turfkade. Bij de aanrijding is een 14-jarige fietster uit Bolsward gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Zij kwam uit de Witherenstraat aanfietsen en wilde de Turfkade oversteken. Ze had eerst een auto van links laten passeren en stak vervolgens over terwijl op dat moment een auto van rechts kwam met daarin een 51-jarige automobiliste uit Nijland. Een aanrijding was het gevolg.

Leeuwarden: actie preventief fouillerenDe politie heeft donderdag tussen 14.00 en 22.00 uur een actie preventief fouilleren gehouden in de Leeuwarder binnenstad. In totaal zijn er 78 voertuigen en 178 personen gecontroleerd. De politie heeft 7 messen, 3 scherpe voorwerpen, een busje traangas en een honkbalknuppel aangetroffen. De eigenaren hebben proces-verbaal gekregen. Tijdens de actie heeft de politie 10 boetes uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen. Verder betrapte de politie een verdachte met vijf bolletjes drugs. 

Leeuwarden: rijden onder invloed van alcoholDe politie heeft zaterdagnacht op de Harlingerstraatweg een 46-jarige automobilist uit Leeuwarden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 735 ugl, het rijbewijs van de automobilist wordt ingevorderd en tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: mishandeling, aanhouding verdachteDe politie heeft zaterdagnacht een 42-jarige verdachte uit Stiens in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier aangehouden. De verdachte zou een 22-jarige inwoonster uit Leeuwarden hebben geslagen. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling en de verdachte is ingesloten op het politiebureau.

 

112Fryslan